Rakovina umiera keď zjete týchto 7 potravín. Je načase aby ste ich začali pravidelne konzumovať.

Najnovšie vedecké výskumy ukazujú, že konzumácia siedmych potravín, ktoré vám dnes predstavíme, je extrémne prínosná v prípade rakoviny.

Uvedené potraviny totiž výrazne spomaľujú, či dokonca úplne zastavujú jej rast a následne dochádza k odumieraniu rakovinových buniek.

Navyše, mnohé z týchto potravín sa ukázali pri potláčaní rakoviny účinnejšie než chemoterapia.

Najlepšou vecou na nich je však to, že na rozdiel od mnohých zdravých potravín, sú tieto navyše aj chutné. Preto pri ich jedení sa nebudete musieť premáhať ani inak siliť.

Ako fungujú tieto potraviny proti rakovine

Proces formovania nových ciev sa nazýva angiogenéza. Tá je viac aktívna počas určitých životných fáz, napríklad u novorodencov.

Neskôr v živote dochádza k jej útlmu. To však neplatí pre niektoré konkrétne tkanivá, ako napríklad pre formovanie kapilár v jazvách po zraneniach.

Uvedený proces je regulovaný aktivátormi a inhibítormi – to preto, aby bol v rovnováhe a zastavil sa, keď splnil svoj účel.

Inhibítory sú tu viac dôležité, pretože sú to práve oni, ktoré celý tento proces ukončujú.

V prípade vzniku rakoviny nádory začínajú do krvi uvoľňovať aktivátory, čím si zabezpečujú formovanie krvných ciev, ktoré ich následne zásobujúcich živinami.

Len nedávno medicína vyrobila nové lieky s názvom „inhibítory angiogenézy“. Tieto látky sa líšia od chemoterapie tým, že nádory priamo neničia, no bránia v nich formovanie nových ciev.

Potraviny, ktoré vám dnes predstavíme, obsahujú látky so silnými anti-angiogenéznymi účinkami.

Ich konzumácia tak narúša formovanie krvných ciev v nádoroch. Tie potom bez dodatočného prísunu živín spomalia svoj rast a napokon odumierajú.

Budú vás preto spoľahlivo chrániť pred vznikom, rastom a šírením zhubnej rakoviny.

Červené víno

Červené víno obsahuje jeden z najsilnejších antioxidantov nazývaný resveratrol. Ide o veľmi potentnú látku nachádzajúcu sa v šupkách červeného hrozna.

Viaceré štúdie preukázali, že resveratrol úspešne napomáha k ničeniu baktérií, vírusov, húb a plesní.

Okrem toho má viacero ďalších úžasných vlastností, ako napríklad:

  • zlepšuje toleranciu glukózy u diabetikov
  • zlepšuje mentálnu a duševnú kondíciu
  • eliminuje nebezpečné voľné radikály
  • predlžuje život
  • zlepšuje činnosť srdca
  • zefektívňuje produkciu energie bunkami
  • bráni poškodeniam buniek v dôsledku radiácie

Odporúčaná denná dávka resveratrolu je 200 až 600 mikrogramov na deň. Jeden 2 dcl pohár červeného vína obsahuje približne 600 mikrogramov.

Kurkuma

Mnohé štúdie preukázali ohromné účinky kurkumínu (účinnej látky v kurkume) na ničenie rakovinových buniek a obzvlášť nebezpečných kmeňových rakovinových buniek.

Na zlepšenie strávenia a absorpcie kurkumínu v črevách je hodné kurkumu skombinovať so štipkou čierneho korenia, prípadne aj s olivovým olejom.

Okrem rakoviny sa kurmuma ukázala účinná aj na utlmovanie rôznych typov bolestí a zmierňovanie stresu. Niektorí tvrdia, že jej konzumácia pomáha aj pri chudnutí. Výskum však zatiaľ nepotvrdil účinky kurkumy na chudnutie.

Čučoriedky a maliny

Obe tieto druhy bobuľovitého ovocia sú nadmieru efektívne pri predchádzaní rôznych typov rakoviny.

Okrem zastavovania angiogenézy, výraznou mierou znižujú oxidačný stres spôsobovaný toxínmi a voľnými radikálmi.

Paradajky

Výskum uskutočnený na Harvardskej univerzite ukázal, že účastníci, ktorí konzumovali paradajkovú omáčku alebo varené paradajky viac ako 4 krát do mesiaca, mali znížené riziko rakoviny prostaty až o 50%.

Paradajky sú bohaté na lykopén, veľmi silný antioxidant s anti-angiogenéznymi účinkami.

Lykopén je ľahko rozpustný v tukoch a rýchlo absorbovaný v črevách do krvného obehu, ktorým sa priamo dostane na potrebné miesta v organizme.

Tmavá čokoláda

Boj s rakovinou neznamená, že sa musíte úplne vzdať sladkostí. Konkrétne, tmavá čokoláda je extrémne zdravá.

Okrem ochrany pred rakovinou podporuje zdravie srdca, zlepšuje náladu a poskytuje telu mnohé  ďalšie pozitívne účinky.

Káva a zelený čaj

Káva, rovnako ako zelený čaj, obsahujú viaceré látky a antioxidanty so silnými protirakovinovými vlastnosťami.

Káva navyše chráni a regeneruje vašu pečeň, ktorá je primárnym detoxikačným orgánom tela.

Zelený čaj zasa obsahuje látky, ktoré okrem potláčania rakoviny (hlavne rakoviny prsníka, prostaty a hrubého čreva) stimulujú mozog, podporujú zdravú váhu a zlepšujú fyzickú výkonnosť.