Vďaka tejto zázračnej potravine sa zbavíte bolesti chrbta, kĺbov, nôh už za 7 dní a navyše sa vám aj začnú strácať vrásky.

Boľavé kĺby už dávno nie sú problémom dôchodcov alebo športovcov. Každého z nás už určite občas potrápila bolesť kĺbov, avšak trvalá bolesť jedného alebo viacerých kĺbov sa stáva pre nás nočnou morou a vážnym problémom.

Príčiny bolesti kĺbov sú rôzne, avšak mali by sme ich začať riešiť včas, pretože môžu byť symptómami vážnych chorôb ako sú reuma alebo dna.

V súčasnosti neexistuje žiadna liečba, ktorá by dokázala tieto ochorenia vyliečiť. Súčasná medicína pomocou liekov dokáže zmierniť len prejavy ochorenia ako bolesť a stuhnutosť, napríklad vo forme rôznych protizápalových gélov alebo krémov. Na zmiernenie bolesti sa používajú rôzne analgetiká a iné lieky, ktoré však pri dlhodobom užívaní môžu vážne poškodiť naše zdravie.

Našťastie naša matka príroda má medicínu na všetko, a je to aj v prípade boľavých kĺbov.

Pred časom sme natrafili na návod jedného profesionálneho vojaka o tom, aký je najlepší spôsob pre udržanie kĺbov v dobrom stave a ako predchádzať množstvu komplikácií, ktoré s nimi súvisia. S pár priateľmi sme tento postup vyskúšali a s výsledkom sme boli nadmieru spokojní. Recept pomínaného vojaka je skutočným pokladom.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí majú problémy s bolesťami kĺbov, chrbta, nôh či krku, potom je tento článok určený presne vám!

Príčiny bolesti chrbta bývajú rôznorodé. Najčastejšou z nich býva portrúzia disku, inak nazývaná aj vyskočená či vysunutá platnička.

Tu je spomínaný recept

1. Z akéhokoľvek obchodu s potravinami si kúpte 150 gramov potravinárskej želatíny. 150 gramov vám vystačí na mesačnú kúru.

2. V noci pred spaním nasypte 5 gramov želatíny (2 zarovnané čajové lyžičky) do 2 dcl pohára so studenou vodou z chladničky.

3. Zamiešajte a nechajte postáť do rána (mimo chladničky).

4. V priebehu noci sa zmes zmení na gélovú hmotu podobnú huspenine.

Ráno to celé vypite/zjedzte na prázdny žalúdok. Môžete si zmes pridať do džúsu, vody alebo zmiešať s jogurtom či kyslým mliekom. Prípadne použite akýkoľvek iný spôsob, ktorý vám vyhovuje.

Po prvom týždni by vaše bolesti kĺbov, krku, chrbtice či nôh mali postupne slabnúť.

Kúra trvá približne jeden mesiac. Po 6 mesiacov je vhodné si ju znova zopakovať.

Ako funguje tento recept?

Živočíšna potravinárska želatína pochádza zo spojivového tkaniva, šliach, kostí a kolegénu veľkých bylinožravcov. Vo svojej podstate ide o najčistejšiu štruktúru a výživu pre spojivové tkanivá.

Obsahuje dve dôležité aminokyseliny: prolín a hydroxiprolín.

Ich konzumácia vylepšuje stav vnútorných výplní kĺbov, šliach a spojivových tkanív. Výrazne zdokonaľujú „premazanie“ a funkciu kĺbov.

Želatína má schopnosť zvyšovať kvalitu a pružnosť chrupaviek a väzivových tkanív, čo je pre zdravie kĺbov nepostrádateľné.

Konkrétne vplýva želatína na nasledovné oblasti:

  • posilňuje kĺby a srdcový sval
  • zlepšuje tráviaci systém
  • zvyšuje mentálnu kapacitu
  • udržiava zdravú pokožku
  • zlepšuje prispôsobivosť a kvalitu šliach a väzov
  • brzdí progresiu osteoporózy a osteoartritídy
  • zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov
  • nenahraditeľná pri dysplasii (zväčšovanie orgánov rastom abnormálnych tkanín)

Záver

Ľudia, ktorých zamestnanie zahŕňa dlhé sedenie pri počítači, určite ocenia tento recept pri riešení svojich neraz frustrujúcich bolestí a stuhnutosti kĺbov, krku či chrbta.

Už po týždni by ste mali cítiť zlepšenie stavu a do mesiaca výrazné, ak nie úplné, odstránenie vašich zdravotných ťažkostí.

Nezabúdajte sa však aj viac hýbať, pretože kĺby sú stavané na pohyb, nie dlhotrvajúcu nehybnosť.

Zdroj

Dúfame, že sa vám článok páčil a informácie v ňom boli užitočné! Ak áno neváhajte sa oň podeliť  s priateľmi. Želáme vám pekný deň. Redakcia