RECEPT: Zdravé kinder rezy

zdrave-kinder-rezy

Okrem času, ktorý venujem práci, oddychu a kozmetiky, veľmi rada pečiem. No, nie je to tak často a až na pár pečení, keď sa niečo pokazilo, sa koláčiky vždy podarili a každému chutili. Na pečení mám najradšej keď si ostatní pochutnávajú na mojich výtvoroch.

Aj vy to tak máte, že viac vám chutí jedlo pripravené od iných ako to, čo si uvaríte vy ? Ja úplne. V poslednej dobe som sa celkom „rozpiekla“. Pri hľadaní receptov som chcela niečo zdravé. Nemala som náladu na kilo múky a ani cukru. Koláčiky však musia byť sladké.

Čas na komplikované torty alebo cheesecakse som nemala a tak nakoniec som si spravila zdravé kinder rezy. Okrem toho, že si ich môžete dopriať aj keď žijete zdravým životným štýlom, kľudne ich môžete dať deťom ako sladkú a najmä zdravú odmenu.

Suroviny

  • 4 lyžice kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 3 lyžice medu
  • 400g jemného tvarohu
  • 2 lyžice medu / stévie / iné sladidlá
  • šťava z citrónu
  • horkú čokoládu

Keď máme pripravené všetky suroviny môžme ísť na to.

Najprv si vyšľaháme žĺtky spolu s medom do tuhej peny. Pridáme kakao a škrob, vyšľahaný sneh z bielkov a jemnučko, veľmi jemnučko premiešame – na tento bod si dajte veľký pozor, pretože sa môže stať, že budete mať o polovicu menšie cesto.

Cesto si dáme na väčší plech a pečieme pri 200-220 stupňov 10-12 minút – sami uvidíte ako je cesto upečené. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovičku. Tvaroh si zmiešame s medom alebo iným sladidlom. Ak chcete mať koláčik sviežejší, môžeme pridať šťavu z citróna alebo pomarančovú arómu.

Na jednu polku si nanesieme vrstvu tvarohu a s druhou polkou cesta ju prikryjeme. Trošku pritlačíme, odkrojíme krivé rohy a ak chceme, môžeme navrch rozpustiť horkú čokoládu. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodinky. Cesto nakrájame do tvarov aké chceme a môžeme papať. Tak čo, dá sa to aj bez múky a cukru, všakže? Dobrú chuť!


Nabudúce mám pre vás pripravený zdravý cheesecake plný ovocia.