Pokiaľ vás bolia kĺby, prestaňte jesť týchto 5 potravín.

Pokiaľ sa pri prebúdzaní stretávate s bolesťou a so stuhnutými kĺbami, mali by ste okamžite namiesto užívania liekov a maskovania príznakov, niečo urobiť a zabrániť ďalším komplikáciam.

V niektorých prípadoch je bolesť kĺbov normálna, napríklad po zranení alebo po cvičení.

Existuje však nevysvetliteľná chronická bolesť v kĺboch, ku ktorej dochádza kvôli zápalu v tele. Táto bolesť je spôsobená tým, čo robíte svojmu telu a čo do neho dávate.

Existuje mnoho potravín, ktorá podporujú zápaly a ktoré veľa z nás pravidelne konzumuje bez toho aby vedeli aké účinky majú na naše telo. V tomto článku vám predstavíme 5 najviac zápalových potravín, ktoré by ste mali okamžite zo svojej stravy odstrániť.

1. Rafinované sacharidy a lepok

Rafinované (spracované) sacharidy a múky sú pre naše zdravie nesmierne škodlivé, pretože sa v našom tele spracovávajú ako čistý cukor. V skutočnosti zložité (komplexné) sacharidy nie sú vôbec zlé, mali by sme sa vyhnúť tým jednoduchým, a hlavne preto, že spoločne s lepkom zvyšujú tzv. AGE hladiny a tým spôsobujú zápaly.

Uistite sa, že sa vyvarujete zemiakov, múky, cukru, bielej ryže a zamerajte sa na zložité sacharidy, orechy, semená, zeleninu a strukoviny.

2. Cukor

Cukor je takisto rafinovaný sacharid a je mu potrebné sa vyhnúť, Je dokonca extrémne návykový a škodlivý. Spôsobuje obezitu, cukrovku, rakovinu a rôzne ďalšie choroby. Cukor vysoko zvyšuje AGE hladiny a spôsobuje po celom tele zápaly a oxidačný stres.

Je kriticky dôležité obmedziť príjem cukru a potravín, ktoré ho obsahujú ako sú sladké nápoje, cukrovinky, sladkosti, ovocné šťavy, dresingy a spracované potraviny. Zamerajte sa na celozrnnú stravu!

3. Rastlinné oleje a trans-tuky

Rastlinné oleje obsahujú škodlivé omega 6 polynasýtené mastné kyseliny, ktoré sú ďalším spúšťačom zápalov. Trans-tuky sú dokonca hlavným vinníkom ochorenia srdca.

Vyvarujte sa v strave kukurici, slnečnici, repke, sóji. Vaša strava by mala obsahovať ľanové a dyňové semienka, orechy, avokádo a iné.

4. Tzv. nočná zelenina

Aj napriek tomu, že sme stále informovaní, že v našej strave by mal byť dostatok zeleniny, mali by sme sa vyhnúť zelenine, ktorá sa označuje ako nočná. Patria tu zemiaky, paradajky, papriky, baklažán, ktoré spôsobujú bolesť v prípade zvýšenej citlivosti na kalcitriol a solanín.

Takisto je potrebné zistiť, či práve oni nie sú hlavnou príčinou vašich problémov. Skúste ich vysadiť na dobu 3 týždňov a pokiaľ vaše problémy ustúpia, je dosť možné, že ste našli príčinu. Akonáhle potom zjete napríklad paradajku a problémy sa objavia budete si už na 100% istý.

5. Mliečne výrobky

Počet ľudí, ktorí vylúčili mliečne výrobky zo svojej stravy neustále rastie. Je to spôsobené neznášanlivosťou na láktozu alebo neschopnosťou tráviť cukry z mlieka.

Dr. Amy Myers, autorka knihy Autoimunne riešenie, tvrdí, že mliečne bielkoviny môžu mať negatívne účinky, ako zápal a narušenie telesnej rovnováhy. Aj v tomto prípade existujú na trhu náhrady v podobe rastlinného mlieka.

Zdroj: www.healthandhealthyliving.com/joints-hurt-stop-eating-5-foods/