Kalerábová polievka

Polievky sú súčasťou takmer každej tradičnej kuchyne od Európy až do Áziu. Je preto neskutočne veľa tipov polievok, ktoré sa dajú pripraviť.

Na dnes tu je krémová kalerábová polievka, ktorej príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie ani veľa času.

Ingrediencie: 

  • 4 zemiaky
  • 3 kaleráby
  • 2 mrkvy
  • Cibuľa
  • Voda
  • Soľ
  • Kurkuma
  • Čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup: 

Najprv sa na oleji opraží cibuľka aj s nadrobno nakrájanou zeleninou (zemiaky, kaleráb, mrkva). Všetko sa osolí, pridá sa čierne korenie, kurkuma a nasekana petržlanovú vňať. Okorenená zelenina sa podleje vodou a varí sa až pokiaľ nie je mäkká. Nakoniec sa hotová polievka rozmixuje tyčovým mixérom. Môže sa podávať s opraženým chlebíkom a parmezánom. Dobrú chuť!

Tip: Pokiaľ chce niekto vyskúšať raw kuchyňu, možno skúsiť napríklad raw uhorkovú polievku s cuketou.