Špaldové palacinky

Pri palacinkách sa dá improvizovať so všetkými ingredienciami či už ide o ovocie, polevy alebo dokonca aj múku.
Šlaldová múka obsahuje viac bielkovín a vlákniny ako pšeničná múka. Je tiež dobrým zdrojom železa, horčíka a zinku. Navyše, palacinky z nej sú veľmi chutné.
Ingrediencie:
- 1 liter bezlaktózového mlieka
- 15 pl špaldovej hladkej múky
- 4 vajcia
- Štipka soli
- Štipka kokosového cukru
Postup:
Vo veľkej miske sa vymiešajú všetky suroviny. Dôležité je nechať cesto dobre odležať (cca 30 minút) a viackrát pred samotnou prípravou premiešať. Palacinky sa pripravujú na dobre rozpálenej panvici. Vhodná kombinácia na servis je napríklad levadnduľový džem, bezlaktózová smotana a banán. Dobrú chuť!
Tip: Špaldovú múku možno použiť ako náhradu pri množštve jedál. Skvelou voľbou je napríklad špaldová pizza.