Špaldové palacinky

Pri palacinkách sa dá improvizovať so všetkými ingredienciami či už ide o ovocie, polevy alebo dokonca aj múku. 

Šlaldová múka obsahuje viac bielkovín a vlákniny ako pšeničná múka. Je tiež dobrým zdrojom železa, horčíka a zinku. Navyše, palacinky z nej sú veľmi chutné.

Ingrediencie: 

  • 1 liter bezlaktózového mlieka
  • 15 pl špaldovej hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • Štipka kokosového cukru

Postup: 

Vo veľkej miske sa vymiešajú všetky suroviny. Dôležité je nechať cesto dobre odležať (cca 30 minút) a viackrát pred samotnou prípravou premiešať. Palacinky sa pripravujú na dobre rozpálenej panvici. Vhodná kombinácia na servis je napríklad levadnduľový džem, bezlaktózová smotana a banán. Dobrú chuť!

Tip: Špaldovú múku možno použiť ako náhradu pri množštve jedál. Skvelou voľbou je napríklad špaldová pizza.