Cviklové placky

Snáď každý aspoň raz v živote ochutnal tradičné zmeniakové placky. Ide o jedlo, ktoré je súčasťou slovenskej kuchyne už dlhé roky. 

Aj pri tradičných receptoch sa však dá improvizovať a jedlu tak dodať úplne novú chuť. Dnes sa základná ingrediencia, teda zemiaky, nahradí cviklou a výslednú chuť doplní aj výber korenín.

Ingrediencie: 

  • 2 cvikle
  • 2 mrkvy
  • pór
  • 1/2 cukety
  • 4 vajcia
  • 1/2 cottage cheese
  • čerstvú bazalku
  • čierne korenie
  • štipku morskej soli

Postup: 

Najprv sa do misky nastrúha červená repa, mrkva a cukina. Potom sa pridá na drobno nakrájaná čerstvá bazalka a pór. Postupne sa vmiešavajú vajcia, cottage cheese, korenie a soľ. Cesto sa nechá chvíľku odstáť a postupne sa môžu začať tvoriť placky na panvici na olivovom alebo avokádovom oleji. Dobrú chuť!