Zdravé kinder rezy – recept

zdrave-kinder-rezy

Okrem času, ktorý venujem práci, oddychu a kozmetike, veľmi rada pečiem. No nie je to tak často, ako by som chcela. Až na pár pečení, keď sa niečo pokazilo, sa koláčiky vždy podarili a každému chutili. Na pečení mám najradšej, keď si ostatní vychutnávajú moje výtvory.

Aj vy to tak máte, že vám viac chutí jedlo pripravené od iných ako to, ktoré si uvaríte sami? Ja úplne. V poslednej dobe celkom často vypekám. Pri hľadaní receptov som chcela niečo zdravé. Nemala som náladu na koláč plný múky a cukru. Koláčiky však musia byť vždy sladké!

Čas na komplikované torty alebo cheesecakse som nemala, a tak som nakoniec spravila zdravé kinder rezy. Okrem toho, že si ich môžete dopriať aj keď žijete zdravým životným štýlom, pokojne ich môžete dať aj svojim deťom ako sladkú a najmä zdravú odmenu.

Suroviny

Na prípravu zdravých kinder rezov potrebujeme:

  • 4 lyžice kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu
  • 3 lyžice medu
  • 400 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice medu / stévie / iného sladidla
  • šťavu z citróna
  • horkú čokoládu

Keď máme pripravené všetky suroviny, môžeme ísť na to. Najprv si vyšľaháme žĺtky spolu s medom do tuhej peny. Pridáme kakao a škrob, vyšľahaný sneh z bielkov a veľmi jemnučko premiešame. Na tento bod si dajte veľký pozor, pretože sa môže stať, že budete mať o polovicu menšie cesto.

Cesto si dáme na väčší plech a pečieme pri 200-220 °C po dobu 10 – 12 minút. Sami uvidíte, ako je cesto upečené. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovičku. Tvaroh zmiešame s medom alebo iným sladidlom. Ak chcete mať koláčik sviežejší, môžete pridať šťavu z citróna alebo pomarančovú arómu.

Na jednu polovicu cesta si nanesieme vrstvu tvarohu a s druhou polovicou ju prikryjeme. Trošku pritlačíme, odkrojíme krivé rohy a ak chceme, môžeme navrch rozpustiť horkú čokoládu. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Cesto nakrájame na tvary, aké preferujeme a môžeme papať. Tak čo, dá sa to aj bez múky a cukru, všakže? Dobrú chuť.