Deň otcov, Klubovňa u Kapucínov a video, ktoré Vás nenechá ľahostajnými

father-300x200-4043845Tretia nedeľa v mesiaci jún je „venovaná“ všetkým mužom, z ktorých sa stali oteckovia. V túto nedeľu sa v mnohých krajinách oslavuje otcovstvo a pripomíname si dôležitosť otca v rodine a pri výchove detí – DEŇ OTCOV 2016. Z tohtotýždňových podujatí vyberáme Gospelový festival HEAVEN 2016, Klubovňu u Kapucínov a Modlitby za uzdravenie v Beckove s témou Otec a úcta.

POĎ na TRETÍ ročník dvojdňového gospelového festivalu Heaven plného skvelej hudby, radosti a Božej prítomnosti. V programe budú gospelové a worshipové kapely ako CHRISTALLINUS, HEARTBEAT, GODKNOWS alebo LÁMAČSKÉ CHVÁLY a rovnako viacerí rečníci, sv. omša a chvály. Veríme, že Boh je skutočný, reálny a funguje aj v dnešnom svete. Ako Otcove deti zažívame tú nekončiacu radosť z víťazstva deň čo deň. Ako deti spievame z plných hrdiel chvály a tancujeme na jeho slávu. On stvoril nebo a my sme Jeho. Festival sa uskutoční 17. a 18. juna 2016 na Námestí SNP a v kostol sv. Ladislava v Rajci. V poradí druhá KLUBOVŇA u kapucínov sa bude niesť neodmysliteľnou témou – PREDSUDKOV, ktoré s nami kymácajú zo strany na stranu! Tematický večer odštartuje svojím komentárom Štefan Chrappa alias Pišta Vandal. No tým sa večer ani z ďaleka nekončí. Ak chces vedieť viac, tak Príď aj TY, nech spolu utvoríme atmosféru mladých kresťanov! Klubovňa u Kapucínov bude bude konať v piaotok 17.6.2016 po mládežke o 20:30 v pivnici kapucínskeho kláštora. Spoločenstvo Lachaj Roi pozýva na Modlitby za uzdravenie v rámci školy Božieho kráľovstva. Hlavnou témou stretnutia bude „Otec a úcta“ – Cti svojho otca i svoju matku, aby si dlho žil na zemi (Ex 20,12). V programe stretnutia budú chvály, svätá omša s p. Leopoldom Jablonským, adorácia aj svedectvá. Stretnutie sa uskutoční v sobotu 18.6.2016 od 14:30 v Centre novej evanjelizácie Jána Pavla II. v Beckove. Ak ste na predchádzajúcich modlitbách, alebo po nich zakúsili Boží dotyk, uzdravenie či oslobodenie, pozývame vás k zdieľaniu počas bloku svedectiev. A nakoniec ešte video z kongresu, kde zazneli svedectvá a príhovory obetí Islamského štátu, svedkov zverstiev páchaných na kresťanoch na Strednom východe, biskupov donútených opustiť svoju diecézu, pracovníkov organizácii na pomoc prenasledovaným, odborníkov na náboženskú slobodu a ďalších významných rečníkov z celého sveta. Toto video vás nenechá ľahostajnými.

Kalendár aj počasie už prorokujú leto. Festivaly, púte, dovolenky a letné aktivity už klopú na dvere. My sa tešíme, no musíme pamätať aj na ľudí, ktorí nemajú až toľko dôvodov na radosť.