Polícia varuje Slovákov pred podvodnou stránkou na Facebooku: Nenechajte sa nachytať, môžte prísť o peniaze!

Polícia Slovenskej republiky na svojom facebookovom profile varuje občanov pred ďalšou podvodnou stránkou, ktorej cieľom je vylákať od ľudí peniaze.

Viacerí z nás ste nás upozornili na stránku www.facebook.com/vyhernyden1. Ide naozaj o podvod s cieľom okradnúť ľudí o peniaze. Náš tím sa tejto stránke venuje a robí všetko preto, aby boli ľudia spojení s touto stránkou postavení pred spravodlivosť. Ak si niekto myslí, že sa na internete schová pod rúškom anonymity, je na omyle.

Zatiaľ vás chceme poprosiť, aby ste tento príspevok zdieľali medzi sebou a so svojimi priateľmi, aby sa nikto nedal nachytať. A kto už prišiel o peniaze, nech to ide osobne oznámiť na políciu.

Môžete aj označovať tuto podvodnú stránku priamo tu v komentároch, aby si to jej administrátori pekne našli a pripravili sa na našu návštevu. Označujete tak, že napíšte symbol @ a za ním Výherný deň.

Jednoduchá rada: Neverte nikomu, dnes vám nikto nedá nič zadarmo!

Na záver náš oficiálny popis tohto podvodu:

Podmienky zúčastnenia sa súťaže sú nasledovné: „Lajkni stránku“, „Komentuj“ a „Zdieľaj“. Toto sa zo začiatku javí ako jediný predpoklad akceptovania účasti na súťaži. Neskôr pribudne pod obrázkom s výhernou cenou, medzi komentármi od ostatných užívateľov, príspevok od užívateľa „Vyherny den“ (pravdepodobne správca stránky, alebo skupina ľudí). Tento vyzýva na zadanie slova „Hotovo“, alebo iného textu do správy pre užívateľa „Vyherny den“ prostredníctvom četovacej aplikácie facebooku (ďalej len „čet“). Tento príspevok uvádza až 90 percentnú šancu na výhru, ale len za predpokladu, že má záujemca mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom, a.s.. Ak záujemca pošle správu prostredníctvom četu adresovanú užívateľovi „Vyherny den“, obdrží odpoveď, ktorá ho informuje o výhre. V tomto prípade bude oboznámený aj s podmienkou jej získania, ktorú predstavuje potvrdenie SMS správou so šesť miestnym kódom na skrátené číslo 300 do piatich minút. Takto vykonštruovaná podmienka nie je náhodná. Presne zodpovedá jednej z možností navýšenia si kreditu hráčskeho účtu, aký je možné si vytvoriť na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.. Odoslaním SMS správy s takto vygenerovaným šesť miestnym kódom v určenom časovom limite bude záujemcovi zaúčtovaný poplatok, o ktorý sa obohatí neznáma osoba (resp. osoby) navýšením hráčskeho účtu (účtov) na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.. Odtiaľ je potom možný prevod finančných prostriedkov na priradený bankový účet. Nakoniec, ani po potvrdení SMS správou, účastník predmetnú výhru nezíska.

Zdroj: facebook