Teriyaki losos s celozrnnými cestovinami

teriyaki losos celozrnne cestoviny

Losos je ryba, ktorá chutí dobre, aj keď ju len s jemnými koreninami opražíme na panvičke. Ak nám avšak takáto “obyčajná” verzia nestačí a zároveň obľubujeme ázijskú kuchyňu, tento recept na domácu Teriyaki marinádu nám padne vhod. K tejto Teriyaki-lososovej dvojkombinácii už stačí len pridať chutné cestoviny a zdravý fit obed je hotový. Dobrú chuť!

Merajme si náš diétny progres! Počas diagnostiky zistíme svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Naša premena začína už dnes!

Na jednu porciu potrebujeme

  • 50 ml sójovej omáčky
  • 10-15 g nasekaného zázvoru
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1/2 veľkej chili papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • filet lososa
  • 1 čl sezamových semienok
  • 1 PL medu
  • celozrnné cestoviny

Postup

  1. Marinádu pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, zázvoru, šťavy z citróna, chili a cesnaku.
  2. Lososa marinujeme približne 30 minút.
  3. Marinádu bez lososa následne prelejeme na panvicu, pridáme sezamové semienka a med.
  4. Chvíľku povaríme a pridáme kúsky lososa. Smažíme až kým losos nie je prepečený podľa preferencií.