Špargľa s prosciutto a pečenými zemiakmi

spargla s prosciutto

Špargľa s prosciutto a pečenými zemiakmi je jednoduché a chutné jedlo. Skladá sa zo špargle, prosciutto (slané sušené bravčové mäso) a pečených zemiakov. Špargľa a prosciutto sú najskôr opečené na panvici, potom pridané do zemiakov a všetko spolu pečené.

Hotové jedlo je chutné a zdravé, zahŕňa zdravé tuky, bielkoviny a sacharidy.

Ingrediencie: 

  • 500 g zelenej špargle
  • 100 g prosciutta
  • parmezán
  • čierne korenie
  • soľ
  • zemiaky
  • maslo
  • cherry paradajky

Postup: 

Špargľa sa poriadne umyje a kúsok z koncov odreže. Obalí sa v prosciutte, okorení čiernym korením, štipkou soli a posype hoblinami parmezánu.

Na plech sa pridajú umyté cherry paradajky.

Pečie sa v plechu na 200 °C cca 10-12 minút. Medzitým sa uvaria zemiaky v šupke. Po uvarení sa nakrájajú na menšie kúsky a opečú sa na masle.

Dobrú chuť