Tuniakové cestoviny

Tuniakove cestoviny

Tuniakové cestoviny sú veľmi obľúbenou voľbou pre obed alebo večeru. Sú skvelou prílohou k mäsu alebo rybám alebo je možné ich zmiešať s ostatnými ingredienciami ako sú cibuľa, paradajky, orechy, syr a bylinky na vynikajúci tuniakový šalát. Tuniakové cestoviny sa ľahko pripravujú a často sú k dispozícii v mäkkom alebo tvrdom stave.

Mäkká verzia sa najlepšie hodí na šaláty alebo s omáčkami, zatiaľ čo tvrdá verzia je skvelou voľbou pre špagety a iné druhy cestovín.

Ingrediencie: 

  • 1 menšia cibuľka
  • 1/2 cukiny
  • rýdzik
  • hrášok
  • rozmarín
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej
  • 1 konzerva tuniaka
  • cestoviny podľa chuti
  • kozí syr

Postup: 

Očistí sa a najemno sa nakrája zelenina. Na repkovom oleji sa opraží cibuľka a pridá sa k nej cukina a rýdziky. Po chvíľke sa pridá mrazený hrášok.

Zelenina sa osolí a okorení, pridá sa oregano a rozmarín. Nakoniec sa vloží tuniak, ktorý sa ešte predtým zbaví oleja/vody a ešte raz sa poriadne všetko premieša.

Cestoviny sa medzičasom uvaria podľa návodu a podľa chuti. Nakoniec sa zmiešajú s tuniakovou zmesou.

Na cestoviny je možné pridať obľúbený syr. Dá sa použiť kozí syr.

Dobrú chuť