Tuniakové cestoviny
Tuniakové cestoviny sú veľmi obľúbenou voľbou pre obed alebo večeru. Sú skvelou prílohou k mäsu alebo rybám alebo je možné ich zmiešať s ostatnými ingredienciami ako sú cibuľa, paradajky, orechy, syr a bylinky na vynikajúci tuniakový šalát. Tuniakové cestoviny sa ľahko pripravujú a často sú k dispozícii v mäkkom alebo tvrdom stave.
Mäkká verzia sa najlepšie hodí na šaláty alebo s omáčkami, zatiaľ čo tvrdá verzia je skvelou voľbou pre špagety a iné druhy cestovín.
Ingrediencie:
1 menšia cibuľka
1/2 cukiny
rýdzik
hrášok
rozmarín
oregano
soľ
čierne korenie
repkový olej
1 konzerva tuniaka
cestoviny podľa chuti
kozí syr
Postup:
Očistí sa a najemno sa nakrája zelenina. Na repkovom oleji sa opraží cibuľka a pridá sa k nej cukina a rýdziky. Po chvíľke sa pridá mrazený hrášok.
Zelenina sa osolí a okorení, pridá sa oregano a rozmarín. Nakoniec sa vloží tuniak, ktorý sa ešte predtým zbaví oleja/vody a ešte raz sa poriadne všetko premieša.
Cestoviny sa medzičasom uvaria podľa návodu a podľa chuti. Nakoniec sa zmiešajú s tuniakovou zmesou.
Na cestoviny je možné pridať obľúbený syr. Dá sa použiť kozí syr.
Dobrú chuť