Batátové chipsy s parmezánom

batatove chipsy s parmezanom

Asi sme nepredpokladali, že medzi receptami, ktoré odporúčajú tréneri, nájdeme aj jeden na zemiakové chipsy. Prečo to robíme? Lebo na jednej strane vieme, že na stole pre návštevy niečo chutné byť musí a na strane druhej, aj také chipsy sa dajú spraviť na zdravší spôsob. Najmä ak na ich prípravu použijeme nutrične kvalitnejšie sladké zemiaky.

K tomu už len obyčajnú soľ, trochu olivového oleja, parmezán, zapečieme a hostia budú nadšení. Dobrú chuť!

Ingrediencie:

  • 1-2 ks batáty
  • 1 PL olivový olej
  • parmezán (podľa chuti)
  • himalájska soľ

Postup

  1. Batáty nakrájame na tenké plátky a poukladáme na vystlaný plech.
  2. Osolíme, polejeme olejom a posypeme nastrúhaným parmezánom.
  3. Pečieme pri 195 °C cca 15-20 minút.