Bezlaktózová zmrzlina z manga, broskyne a banánov

Pripraviť si vlastnú domácu zmrzlinu, ktorá je navyše ešte aj zdravá, je omnoho jednoduchšie ako si možno predstaviť. Vo väčšine prípadov stačí mať doma len nejaké banány s ľubovoľným rastlinným mliekom.

Ostatné suroviny sú na ozvláštnenie a dochutenie zmrzliny. V tomto prípade je to mango a broskyňa, ktoré túto mrazenú dobrotu osviežia a dodajú jej ešte väčší letný nádych.

Čo potrebujeme

  • 3 ks zrelý banán, zbavený šupky a zamrazený cez noc
  • 2 ks zrelá broskyňa
  • 1/2 zrelého manga
  • 4-5 PL rastlinného mlieka (kokosové, mandľové)

Postup

  • Banány treba ošúpať a dať zamraziť na noc do mrazničky.
  • Všetky suroviny treba spolu vymixovať vo vysokorýchlostnom mixéri a potom už stačí len podávať.

Dobrú chuť!