Škoricový cheesecake s jablkami a vločkami

skoricovy-cheesecake

V tomto článku si predstavíme recept na škoricový cheesecake s jablkami a vločkami. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si túto lahodnú pochúťku nepripraviť už dnes?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Kto má rad kombináciu jabĺk a škorice, za vyskúšanie stojí aj recept na chutný jablkový koláč s makom a škoricou.

Ingrediencie

Na prípravu škoricového cheesecaku budeme potrebovať: 

Ovsený základ:

  • 1 balík Hobbits sušienok
  • 2 pl kokosového cukru
  • 5 pl roztopeného masla

Tvarohová plnka:

  • 2 vajcia
  • 2 pl kokosového cukru
  • 500 g jemného odtučneného tvarohu
  • 1 smotana 14%
  • 2× biely jogurt
  • 1 mascarpone
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2-3 čl škorice /podľa chuti/
  • 3 jablká

Posýpka: 

  • 6 pl ovsených vločiek
  • 2 pl javorového sirupu
  • 2 čl škorice

Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.

Postup

Hobbits sušienky si podrvíme najemno pridáme cukor a rozpustené maslo. Suroviny zmiešame, aby sa spojili, vzniknutú zmes dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 5min.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Vymiešame si vajíčka s cukrom /kokosovým,vanilkovým/ pridáme tvaroh a postupne vmiešame ostatné potrebné suroviny okrem jabĺk.

Sušienkový základ necháme chvíľu vychladnúť a následne naň pridáme tvarohovú náplň, na vrch poukladáme na kúsky nakrájané jablká.

Potom už len zmiešame vločky so sirupom a škoricou a posypeme koláčik touto zmesou. Pečieme na 180 °C asi 30 min. Po polhodine znížime teplotu na 150 °C a pečieme ešte 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte ani neskúšajte či je koláč hotový špáradlom aby sa nepraskal.

Dobrú chuť!