Mrkvovo-kokosový krém
Pokiaľ sa niekomu nechcú pripravovať husté polievky či krémy pri predstave, že to trvá dlho, je tu krém za 15 minút.
Ten chutí rovnako samostatne, ako aj príloha k mäsu či rybe. Vyskúšať sa ho oplatí už dnes, všetky ingrediencie sú pravdepodobne aj tak doma!
Ingrediencie:
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 ks cibuľa
- 2 zväzky mrkvy
- 500 ml ryžového alebo kokosového mlieka
- 1 liter vývaru
- 1 ks kokosová smotana (200 ml 90%)
- Karí, chili, himalájska soľ, korenie.
Postup:
Na kokosovom oleji sa udusí nakrájaná cibuľka, pridá sa karí a ostatné koreniny. Do hrnca sa vloží pokrájaná mrkva, zaleje sa vývarom, smotanou a mliekom a nechá sa variť do zmäknutia. Všetko sa rozmixuje ponorným mixérom.
Na záver sa krém ešte môže posypať semienkami či mandľovými lupienkami. Konzumovať sa môže samostatne alebo napríklad s volským okom, lososom či grilovaným plátkom kuracích pŕs. Dobrú chuť!
Tip: Podobne chutná je aj táto Cviklovo-mrkvová polievka s konopnými semienkami.