Mrkvovo-kokosový krém

Pokiaľ sa niekomu nechcú pripravovať husté polievky či krémy pri predstave, že to trvá dlho, je tu krém za 15 minút.

Ten chutí rovnako samostatne, ako aj príloha k mäsu či rybe. Vyskúšať sa ho oplatí už dnes, všetky ingrediencie sú pravdepodobne aj tak doma!

Ingrediencie: 

  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 ks cibuľa
  • 2 zväzky mrkvy
  • 500 ml ryžového alebo kokosového mlieka
  • 1 liter vývaru
  • 1 ks kokosová smotana (200 ml 90%)
  • Karí, chili, himalájska soľ, korenie.

Postup:

Na kokosovom oleji sa udusí nakrájaná cibuľka, pridá sa karí a ostatné koreniny. Do hrnca sa vloží pokrájaná mrkva, zaleje sa vývarom, smotanou a mliekom a nechá sa variť do zmäknutia.  Všetko sa rozmixuje ponorným mixérom.

Na záver sa krém ešte môže posypať semienkami či mandľovými lupienkami. Konzumovať sa môže samostatne alebo napríklad s volským okom, lososom či grilovaným plátkom kuracích pŕs. Dobrú chuť!

Tip: Podobne chutná je aj táto Cviklovo-mrkvová polievka s konopnými semienkami.