Cviklovo-mrkvová polievka s konopnými semienkami

Na polievky sa dá pozerať veľmi podobne ako na smoothies. Vyskúšať treba tie správne kombinácie potravín, ktoré by sa dali zmixovať. Keď sa podarí natrafiť na dobrú kombináciu, dajú sa jesť pokojne dookola aj každý deň. Teda až kým sa ich človek nepreje.

Takýto cviklovo-mrkvový mix s konopnými semienkami nielenže výborne chutí a vyzerá, no navyše má aj skvelé nutričné hodnoty.

Obsahuje množstvo vitamínov A, B, C, E, minerálov ako železo, horčík, draslík, či kremík, má nízku energetickú hodnotu a vysoký podiel bielkovín.

Suroviny (2 porcie)

  • 1 ks cvikla
  • 3 ks mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 3 dcl voda
  • 3 PL konopný olej
  • konopné semienka na dozdobenie
  • 1/2 čl čierne korenie
  • himalájska soľ (podľa potreby)

Postup

  • Cibuľu treba osmažiť na kokosovom oleji, k tomu pridať sa cviklu s mrkvou a roztlačený cesnak.
  • Po 3 minútach treba zmes podliať vodou, osoliť a variť ešte 5 minút.
  • Potom sa zmes odstaví, pridá sa konopný olej, soľ, korenie a všetko sa rozmixuje do hladka.
  • Polievka sa servíruje s konopnými semienkami.

Takúto ružovú dobrotu si možno pripraviť ako malú polievku pred hlavným jedlom, alebo tiež ako samostatný plnohodnotný chod.

Dobrú chuť!