Mrkvová bábovka

mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka je obľúbený druh dezertu. Je to druh koláča, ktorý sa vyrába z múky, cukru a mletej mrkvy. Niekedy sa do nej pridáva aj citrónová kôra alebo nasekané orechy.

Výsledkom je nádherný a voňavý dezert, ktorý je obľúbený pre svoju vlhkú a sladkú chuť.

Ingrediencie: 

  • 500 g mrkvy
  • 1 veľké jablko
  • 3 vajíčka
  • 1 pl chia semienok
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 pl medu
  • 100 g mandlí
  • škorica podľa chuti
  • 17 pl špaldovej hladkej múky – nie kopcovité!

Postup: 

Mrkva a jablko sa nastrúhajú, pridajú sa vajíčka, med a poriadne sa to všetko premieša. Postupne sa pridávajú chia semienka, nasekané mandle, kypriaci prášok a škorica.

Nakoniec sa pridá špaldová hladká múka po lyžiciach a postupne sa to všetko premiešava.

Cesto sa dá do bábovkovej formy (ak nie je k dispozícii, môže byť klasická) a pečie sa na 180 °C cca 35-45 minút, treba si však bábovku sledovať.

Dobrú chuť