Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka je obľúbený druh dezertu. Je to druh koláča, ktorý sa vyrába z múky, cukru a mletej mrkvy. Niekedy sa do nej pridáva aj citrónová kôra alebo nasekané orechy.
Výsledkom je nádherný a voňavý dezert, ktorý je obľúbený pre svoju vlhkú a sladkú chuť.
Ingrediencie:
- 500 g mrkvy
- 1 veľké jablko
- 3 vajíčka
- 1 pl chia semienok
- 1 kypriaci prášok
- 2 pl medu
- 100 g mandlí
- škorica podľa chuti
- 17 pl špaldovej hladkej múky – nie kopcovité!
Postup:
Mrkva a jablko sa nastrúhajú, pridajú sa vajíčka, med a poriadne sa to všetko premieša. Postupne sa pridávajú chia semienka, nasekané mandle, kypriaci prášok a škorica.
Nakoniec sa pridá špaldová hladká múka po lyžiciach a postupne sa to všetko premiešava.
Cesto sa dá do bábovkovej formy (ak nie je k dispozícii, môže byť klasická) a pečie sa na 180 °C cca 35-45 minút, treba si však bábovku sledovať.
Dobrú chuť