Mandľovo-jablkový koláč

Jablkový koláč je veľmi obľúbený derezt. Čo takto k nemu pridať ešte mandle a čokoládu? Chute mandlí a jabĺk sa v tomto lahodnom a jednoduchom dezerte vynikajúco dopĺňajú.

Príprava mandľovo-jablkového koláča je veľmi jednoduchá a môže byť na stole do hodiny. Mandle sú navyše spolu s ostatnými orechami skvelým zdrojom horčíka.

Ingrediencie: 

  • 1 dcl repkového oleja
  • 2 pl kakaa
  • 4 celé vajcia
  • 400 g špaldovej polohrubej múky
  • 1 kg nastrúhaných jabĺk
  • 50 g cukru – podľa chuti
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 200 g mandlí
  • 100 g posekanej horkej čokolády

Postup: 

Repkový olej sa vymieša s kakaom a postupne sa pridávajú vajcia, ktoré sa spoločne s olejovou zmesou premiešajú. Pridá sa cukor, ktorý sa vymixuje so vzniknutou zmesou do peny. Ďalej sa ručne primieša polohrubá múka s postrúhanými jabĺčkami.

Nakoniec sa pridávajú posakné mandle a čokoláda. Cesto sa ešte raz poriadne premieša a následne pečie na 180 °C približne 30-40 minút. Počas pečenia treba cesto sledovať. Dobrú chuť!