Marhuľová mini tortička – recept, šmakoun

1. Korpus:

  • 2 PL strúhaný kokos
  • 2 PL mleté mandle
  • 1 PL mandľová muka
  • 1 PL kokosový olej
  • Sladidlo – erytritol alebo med

Všetko spolu vymiešame, masu natlačíme na spodok formy.

2. Želatínový základ

  • Rastlinná želatína – Agar
  • 3 dcl vody

Z vody a agaru si pripravíme želatínu, kým vychladne, vymiešame si krém.

3. Krém

  • 100 g Šmakouna s príchuťou marhuľa
  • 2 dcl Mandľové mlieko
  • Erytritol (resp. med)
  • 2 marhule – Na drobno nakrájané

Šmakouna, mlieko, erytritol rozmixujeme, vmiešame nakrájané marhule a vychladenú želatínu 1,5 dcl. Zmes vylejeme do formy a dáme zachladiť. Keď stuhne, nalejeme marhuľovú želatínu a dáme opäť zachladiť.

4. Marhuľová želatína

1,5 dcl želatínového základu rozmixujeme s medom, dvoma marhuľami a 1 PL citrónovej šťavy.

Dobre vychladenú tortu podávame najmä po športovom výkone, prípadne v doobedňajších hodinách, keďže ide síce o výživný, ale stále sladký zákusok.