Marhuľová mini tortička – recept, šmakoun

1. Korpus:
- 2 PL strúhaný kokos
- 2 PL mleté mandle
- 1 PL mandľová muka
- 1 PL kokosový olej
- Sladidlo – erytritol alebo med
Všetko spolu vymiešame, masu natlačíme na spodok formy.
2. Želatínový základ
- Rastlinná želatína – Agar
- 3 dcl vody
Z vody a agaru si pripravíme želatínu, kým vychladne, vymiešame si krém.
3. Krém
- 100 g Šmakouna s príchuťou marhuľa
- 2 dcl Mandľové mlieko
- Erytritol (resp. med)
- 2 marhule – Na drobno nakrájané
Šmakouna, mlieko, erytritol rozmixujeme, vmiešame nakrájané marhule a vychladenú želatínu 1,5 dcl. Zmes vylejeme do formy a dáme zachladiť. Keď stuhne, nalejeme marhuľovú želatínu a dáme opäť zachladiť.
4. Marhuľová želatína
1,5 dcl želatínového základu rozmixujeme s medom, dvoma marhuľami a 1 PL citrónovej šťavy.
Dobre vychladenú tortu podávame najmä po športovom výkone, prípadne v doobedňajších hodinách, keďže ide síce o výživný, ale stále sladký zákusok.