Čokoládovo-kokosová fit torta

Zdravé vianočné pečenie pokračuje touto bezlepkovou čokoládovo-kokosovou tortou. Cesto v nej je samozrejme bez múky, namiesto ktorej sú použité vločky z quinoy, jablko, banán a lieskové orechy.

Pri plnke a poleve si zase poradíte bez mlieka a smotany, tie sú nahradené najrôznejšími kokosovými produktmi od kokosového oleja, cez mlieko, maslo až po samotnú strúhanú kokosovú dužinu.

Dobrú chuť!

Čo potrebujeme

Cesto

  • 2 ks banány
  • 2 ks jablká
  • 1 hrnček quinoa vločky
  • 2 ks bio čokoláda (horká)
  • 4 PL kokosový olej
  • 5 vajec
  • 150 g opražené posekané lieskovce
  • erytritol alebo agáve sirup
  • bio prášok do pečiva
  1. Banán, jablká, vločky, sladidlo a prášok do pečiva rozmixujeme v mixéri.
  2. Jednu čokoládu rozpustime na kokosovom oleji a necháme vychladiť.
  3. Potom primiešame do cesta aj s posekanými lieskovcami a druhou čokoládou.
  4. Zmes vylejeme do formy vytretej kokosovým olejom a pečieme v rúre na 180°C cca 30 min.

Plnka

  • 200 g kokos
  • 400 ml kokosové mlieko
  • 5 PL kokosový olej
  • 1/2 kokosové maslo (prípadne iné orechové maslo)
  1. Všetky ingrediencie rozmixujeme do hladkého krému a natrieme na vychladený korpus.
  2. Dáme zachladiť.

Poleva

  • 3 PL bio nutella
  • 1 PL kokosový olej
  • erytritol alebo agáve sirup
  1. Nutellu rozpustíme na kokosovom oleji, ak je potrebné dosladíme.
  2. Rozpustenú nutellovo-kokosovú zmes natrieme na vrch stuhnutej plnky.