Čokoládovo-kokosová fit torta
Zdravé vianočné pečenie pokračuje touto bezlepkovou čokoládovo-kokosovou tortou. Cesto v nej je samozrejme bez múky, namiesto ktorej sú použité vločky z quinoy, jablko, banán a lieskové orechy.
Pri plnke a poleve si zase poradíte bez mlieka a smotany, tie sú nahradené najrôznejšími kokosovými produktmi od kokosového oleja, cez mlieko, maslo až po samotnú strúhanú kokosovú dužinu.
Dobrú chuť!
Čo potrebujeme
Cesto
- 2 ks banány
- 2 ks jablká
- 1 hrnček quinoa vločky
- 2 ks bio čokoláda (horká)
- 4 PL kokosový olej
- 5 vajec
- 150 g opražené posekané lieskovce
- erytritol alebo agáve sirup
- bio prášok do pečiva
- Banán, jablká, vločky, sladidlo a prášok do pečiva rozmixujeme v mixéri.
- Jednu čokoládu rozpustime na kokosovom oleji a necháme vychladiť.
- Potom primiešame do cesta aj s posekanými lieskovcami a druhou čokoládou.
- Zmes vylejeme do formy vytretej kokosovým olejom a pečieme v rúre na 180°C cca 30 min.
Plnka
- 200 g kokos
- 400 ml kokosové mlieko
- 5 PL kokosový olej
- 1/2 kokosové maslo (prípadne iné orechové maslo)
- Všetky ingrediencie rozmixujeme do hladkého krému a natrieme na vychladený korpus.
- Dáme zachladiť.
Poleva
- 3 PL bio nutella
- 1 PL kokosový olej
- erytritol alebo agáve sirup
- Nutellu rozpustíme na kokosovom oleji, ak je potrebné dosladíme.
- Rozpustenú nutellovo-kokosovú zmes natrieme na vrch stuhnutej plnky.