Makové lievance
Lahodné Makové lievance prekvapia svojou jemnosťou a úžasnou chuťou. Pritom stačí pár základných surovín, ktoré sú vo väčšine domácností vždy po ruke.
Mak je známy svojimi zdraviu prospešnými účinkami, ako je podpora trávenia, zmierňovanie kŕčov a zmierňovanie zápalov. Prečo ho nepridať aj do lievancov?
Ingrediencie:
- 2 väčšie banány
- 15 pl ovsených vločiek
- 6 pl maku
- 1/2 čl škorice
- 4 pl mandľového mlieka
- Rastlinný olej
Postup:
Banány sa popučia v miske a následne sa postupne pridáva mak, ovsené vločky, mandľové mlieko a škorica. Vzniknutá zmes sa nechá chvíľu odstáť a potom sa už tvoria lievance na rozpálenej panvici. Z daného množstva vyjde približne osem lievancov. Servírovať sa môže napríklad s nadrobno nasekanou horkou čokoládou, orieškami alebo čučoriedkami. Dobrú chuť!