Kura na paradajkách
Kura na paradajkách je chutná a jednoduchá pochúťka. Je to vynikajúce jedlo pre všetkých tých, ktorí sa ponáhľajú a nemajú čas na zložité varenie. Pripravuje sa rýchlo z čerstvých a kvalitných surovín.
Toto jedlo je veľmi zdravé, preto je možné ho servírovať aj pre návštevy, ktoré si potrpia na zdravé stravovanie.
Ingrediencie:
- 1 kura
- 1 veľká cibuľa
- 1 paradajkový pretlak
- cherry paradajky
- bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka soli
- štipka trstinového cukru
- cestoviny podľa chuti / zemiaky
- medvedí cesnak
Postup:
Na panvici sa orestuje cibuľka do zlatista, pridá sa paradajkový/kvalitný/ pretlak a olúpané cherry paradajky cca 250-300 g. Do paradajkovej zmesi sa pridá štipka soli, cukru, bazalky, cesnak a na miernom plameni sa nechá ešte chvíľu restovať.
Paradajkový základ sa odstaví z plameňa. Medzitým sa orestuje dobre okorenené kuracie mäso na olivovom oleji do ružova. Do zapekacej misy sa dá paradajkový základ, na ktorý sa vloží medvedí cesnak /nemusí byť/ a kura.
Pečie sa na 200 °C cca 30 minút, je dôležité jedlo pravidelne sledovať. Ako prílohu je možné zvoliť ľubovoľné cestoviny alebo zemiaky uvarené v šupke.
Dobrú chuť