Kura na paradajkách

kura na paradajkách

Kura na paradajkách je chutná a jednoduchá pochúťka. Je to vynikajúce jedlo pre všetkých tých, ktorí sa ponáhľajú a nemajú čas na zložité varenie. Pripravuje sa rýchlo z čerstvých a kvalitných surovín.

Toto jedlo je veľmi zdravé, preto je možné ho servírovať aj pre návštevy, ktoré si potrpia na zdravé stravovanie.

Ingrediencie:

  • 1 kura
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 paradajkový pretlak
  • cherry paradajky
  • bazalka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli
  • štipka trstinového cukru
  • cestoviny podľa chuti / zemiaky
  • medvedí cesnak

Postup:

Na panvici sa orestuje cibuľka do zlatista, pridá sa paradajkový/kvalitný/ pretlak a olúpané cherry paradajky cca 250-300 g. Do paradajkovej zmesi sa pridá štipka soli, cukru, bazalky, cesnak a na miernom plameni sa nechá ešte chvíľu restovať.

Paradajkový základ sa odstaví z plameňa. Medzitým sa orestuje dobre okorenené kuracie mäso na olivovom oleji do ružova. Do zapekacej misy sa dá paradajkový základ, na ktorý sa vloží medvedí cesnak /nemusí byť/ a kura.

Pečie sa na 200 °C cca 30 minút, je dôležité jedlo pravidelne sledovať. Ako prílohu je možné zvoliť ľubovoľné cestoviny alebo zemiaky uvarené v šupke.

Dobrú chuť