Kuracie prsia s kurkumou a tymiánom

Kuracie prsia s kurkumou a tymiánom je jedným z mnohých klasických írskych receptov. Môžu sa servírovať s čerstvou zeleninou. Toto jedlo je vhodné podávať s bielym vínom.

Je to jeden z ďalších receptov, ktorého príprava nezaberá veľa času, a preto je vhodný aj pre tých, ktorí majú naponáhlo.

Ingrediencie: 

  • kuracie prsia
  • soľ
  • zmes korenia
  • tymián
  • kurkuma
  • dijon horčica
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • 1pl špaldovej múky
  • šampiňóny

Príloha: 

Ryža 

Postup: 

Kuracie prsia sa očistia, nakrájajú na rezance a dajú sa do misky. V miske sa premiešajú všetky potrebné suroviny s mäsom. Naložené mäso sa nechá chvíľu odležať.

Medzitým sa uvarí ryža. Po približne polhodinke sa pripraví mäso na poriadne rozpálenej panvici so štipkou oleja, nakoľko bol použitý už pri nakladaní pŕs.

Počas prípravy sa mäso podleje cca 2dcl vody a nechá sa chvíľku podusiť. Podáva sa s ryžou.

Dobrú chuť