Hrášková polievka

hrášková polievka

Hrášková polievka je tradičná česká polievka z cukrovej repy, múky a hrášku. Jej základom je vývar z mäsa, zeleniny a korenia. Môže byť podávaná s kyslou smotanou, čerstvým hráškom a syrom. Môže byť tiež podávaná s kyslou smotanou, cesnakom a koriandrom.

Na základe tohto receptu si dokáže konzument pripraviť chutnú polievku za niekoľko minút.

Ingrediencie:

  • 2 ks veľká cibuľa
  • 4 ks väčších zemiakov
  • 700 g mrazeného hrášku
  • čierne korenie
  • cesnakovo-bylinková soľ
  • kurkuma
  • polievkové korenie
  • 2 l vody
  • olej

Postup: 

Nadrobno nakrájaná cibuľka sa orestuje na repkovom oleji. Pridajú sa očistené zemiaky a naďalej sa nechá dusiť. Pridajú sa všetky potrebné koreniny a následne sa takisto pridá hrášok.

Suroviny sa zalejú 2 l vriacej vody. Varí sa to cca 10 minút a keď je polievka hotová, rozmixuje sa ponorným mixérom.

Podáva sa s chia semienkami a kúskom celozrnného pečiva.

Dobrú chuť