Hrášková polievka
Hrášková polievka je tradičná česká polievka z cukrovej repy, múky a hrášku. Jej základom je vývar z mäsa, zeleniny a korenia. Môže byť podávaná s kyslou smotanou, čerstvým hráškom a syrom. Môže byť tiež podávaná s kyslou smotanou, cesnakom a koriandrom.
Na základe tohto receptu si dokáže konzument pripraviť chutnú polievku za niekoľko minút.
Ingrediencie:
- 2 ks veľká cibuľa
- 4 ks väčších zemiakov
- 700 g mrazeného hrášku
- čierne korenie
- cesnakovo-bylinková soľ
- kurkuma
- polievkové korenie
- 2 l vody
- olej
Postup:
Nadrobno nakrájaná cibuľka sa orestuje na repkovom oleji. Pridajú sa očistené zemiaky a naďalej sa nechá dusiť. Pridajú sa všetky potrebné koreniny a následne sa takisto pridá hrášok.
Suroviny sa zalejú 2 l vriacej vody. Varí sa to cca 10 minút a keď je polievka hotová, rozmixuje sa ponorným mixérom.
Podáva sa s chia semienkami a kúskom celozrnného pečiva.
Dobrú chuť