Hráškovo-tuniakové anellini

Anellini sú malé talianske cestoviny v tvare prstenca, ktoré pochádzajú z oblasti Kampánie v južnom Taliansku. Okrem rôznych nákypov sa môžu použiť napríklad v polievkach alebo ako súčasť šalátov.

Rýchly, zdravý a chutný obed, hotový behom pár minút. To je hráškovo-tuniakové anellini.

Ingrediencie:

  • 1 balík cestovín anellini
  • tuniak (120 g)
  • hrášok
  • jarná cibuľka
  • 1 väčšia paradajka
  • soľ
  • čili korenie
  • olej
  • syr podľa chuti

Postup:

Na panvici s olejom sa opraží jarná cibuľka, pridá sa k nej hrášok a na drobno nakrájaná paradajka. Zelenina sa následne osolí a okorení podľa chuti a pridá sa tuniak. Vytvorená tuniakovo-zeleninková zmes sa poriadne premieša.

Medzitým sa pripraví podľa návodu bezlepkové anellini. Uvarené anellini sa primiešajú k tuniakovej zmesi na panvicu a všetko sa ešte raz poriadne premieša. Podávať sa môže s obľúbeným syrom. Dobrú chuť!