Francúzske toasty

Jednoduché raňajky, ktoré pozná snáď každý. Tu je jednoduchý postup pri tvorbe tejto delikatesy.

Francúzske toasty sa často podávajú so sirupom, maslom, práškovým cukrom a inými sladkými prísadami. Dnes sa však ingrediencie trochu pomenia a toasy dostanú novú tvár.

Ingrediencie: 

  • 4 celozrnné toasty
  • 1 vajce
  • bezlaktózové /rastlinné/ mlieko
  • kokosový cukor
  • kokosový olej
  • škoricu
  • banán
  • med
  • čučoriedky
  • mandľové maslo

Postup: 

V miske sa vymiešajú vajíčka s kokosovým cukrom, škoricou a mliekom. Toasty sa nechajú cca 5 minút namočené. Na dobre rozpálenej panvici s kokosovým olejom sa následne toasty z každej strany opečú. Podávať sa môžu napríklad s medom, mandľovým maslom, banánom alebo čučoriedkami. Dobrú chuť!