Domáca granola
Domáca granola je zmes slnečnicových semienok, orechov, sušeného ovocia, obilnín a cukru, ktorá sa obyčajne mieša a pečie. Granola môže byť sladká alebo slaná a je často používaná ako raňajková cereália, alebo ako prísada do jogurtu, jogurtových pohárov, bielkovín alebo smoothie.
Nasledujúci recept sa skutočne oplatí vyskúšať. Je jednoduchý a rýchly.
Ingrediencie:
- 3 poháre ovsených vločiek
- 200 g mandlí
- 80 g zlatých ľanových semienok
- štipka morskej soli
- 2 čl škorice
- 4 pl kakaa
- 4 pl kokosu
- 2 pl trstinového cukru
- 2 pl javorového sirupu
- 1/2 pohára kokosového oleja
- 1 vaječný bielok
Postup:
Do veľkej misky sa dajú 3 poháre ovsených vločiek a na menšie kúsky nasekané mandle. Postupne sa pridávajú ľanové semienka, škorica, kakao, soľ, trstinový cukor a kokos.
Všetky suché ingrediencie sa poriadne premiešajú a pridá sa javorový sirup, kokosový olej a vyšľahaný vaječný bielok. Zmes sa ešte raz premieša a pečie sa na plechu s papierom na pečenie na 140 °C cca 35 minút.
Domáca granola sa môže pripraviť na desiatu s ovocím, na raňajky s jogurtom alebo obľúbeným mliekom.
Dobrú chuť