Domáca granola

domáca granola

Domáca granola je zmes slnečnicových semienok, orechov, sušeného ovocia, obilnín a cukru, ktorá sa obyčajne mieša a pečie. Granola môže byť sladká alebo slaná a je často používaná ako raňajková cereália, alebo ako prísada do jogurtu, jogurtových pohárov, bielkovín alebo smoothie.

Nasledujúci recept sa skutočne oplatí vyskúšať. Je jednoduchý a rýchly.

Ingrediencie: 

  • 3 poháre ovsených vločiek
  • 200 g mandlí
  • 80 g zlatých ľanových semienok
  • štipka morskej soli
  • 2 čl škorice
  • 4 pl kakaa
  • 4 pl kokosu
  • 2 pl trstinového cukru
  • 2 pl javorového sirupu
  • 1/2 pohára kokosového oleja
  • 1 vaječný bielok

Postup: 

Do veľkej misky sa dajú 3 poháre ovsených vločiek a na menšie kúsky nasekané mandle. Postupne sa pridávajú ľanové semienka, škorica, kakao, soľ, trstinový cukor a kokos.

Všetky suché ingrediencie sa poriadne premiešajú a pridá sa javorový sirup, kokosový olej a vyšľahaný vaječný bielok. Zmes sa ešte raz premieša a pečie sa na plechu s papierom na pečenie na 140 °C cca 35 minút.

Domáca granola sa môže pripraviť na desiatu s ovocím, na raňajky s jogurtom alebo obľúbeným mliekom.

Dobrú chuť