Mandľovo-jablkový koláč
Jablkový koláč je veľmi obľúbený derezt. Čo takto k nemu pridať ešte mandle a čokoládu? Chute mandlí a jabĺk sa v tomto lahodnom a jednoduchom dezerte vynikajúco dopĺňajú.
Príprava mandľovo-jablkového koláča je veľmi jednoduchá a môže byť na stole do hodiny. Mandle sú navyše spolu s ostatnými orechami skvelým zdrojom horčíka.
Ingrediencie:
- 1 dcl repkového oleja
- 2 pl kakaa
- 4 celé vajcia
- 400 g špaldovej polohrubej múky
- 1 kg nastrúhaných jabĺk
- 50 g cukru – podľa chuti
- 1 čl sódy bikarbóny
- 200 g mandlí
- 100 g posekanej horkej čokolády
Postup:
Repkový olej sa vymieša s kakaom a postupne sa pridávajú vajcia, ktoré sa spoločne s olejovou zmesou premiešajú. Pridá sa cukor, ktorý sa vymixuje so vzniknutou zmesou do peny. Ďalej sa ručne primieša polohrubá múka s postrúhanými jabĺčkami.
Nakoniec sa pridávajú posakné mandle a čokoláda. Cesto sa ešte raz poriadne premieša a následne pečie na 180 °C približne 30-40 minút. Počas pečenia treba cesto sledovať. Dobrú chuť!