Tvarohové fit pagáče

tvarohove fit pagace

Kto by nemiloval dobré pagáčiky? Vyskúšajme túto tvarohovú fit verziu s vysokým obsahom bielkovín a uvidíme, že aj takáto dobrota sa dá spraviť na diétny spôsob a zároveň nestratiť na chuti. Dobrú chuť!

Merajme si náš diétny progres! Počas diagnostiky zistíme svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Naša premena začína už dnes!

Ingrediencie:

  • 300 g hrudkovitý tvaroh
  • 100 g maslo
  • 100 g celozrnná špaldová hladká múka
  • 60 g cícerová múka (možno nahradiť inou)
  • 1-2 čl himalájska soľ
  • 1/2 ks sušený cesnak (nemusí byť)
  • mleté čierne korenie
  • kmín celý
  • 1 ks vajce na potretie
  • 1 hrsť nastrúhaný syr eidam
  • ľanové, chia a sezamové semienka na posypanie

Postup:

  1. Tvaroh si rozdrobíme, pridáme k nemu zmäknuté máslo, múku, soľ, korenie, sušený cesnak a vypracujeme nelepivé kompaktné cesto.
  2. Cesto zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, no kľudne môžme aj na celú noc.
  3. Po odležaní cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske. Vyvaľkáme plát hrubý približne 7 mm a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky.
  4. Premiestnime na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme časť nastrúhaným syrom, časť sezamom, chia a ľanovými semienkami.
  5. Pečieme pri teplote 180-200 °C, približne 20 minút, kým nie sú na povrchu pekne zlaté a po okrajoch hnedšie