Tvarohové fit pagáče
Kto by nemiloval dobré pagáčiky? Vyskúšajme túto tvarohovú fit verziu s vysokým obsahom bielkovín a uvidíme, že aj takáto dobrota sa dá spraviť na diétny spôsob a zároveň nestratiť na chuti. Dobrú chuť!
Merajme si náš diétny progres! Počas diagnostiky zistíme svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Naša premena začína už dnes!
Ingrediencie:
- 300 g hrudkovitý tvaroh
- 100 g maslo
- 100 g celozrnná špaldová hladká múka
- 60 g cícerová múka (možno nahradiť inou)
- 1-2 čl himalájska soľ
- 1/2 ks sušený cesnak (nemusí byť)
- mleté čierne korenie
- kmín celý
- 1 ks vajce na potretie
- 1 hrsť nastrúhaný syr eidam
- ľanové, chia a sezamové semienka na posypanie
Postup:
- Tvaroh si rozdrobíme, pridáme k nemu zmäknuté máslo, múku, soľ, korenie, sušený cesnak a vypracujeme nelepivé kompaktné cesto.
- Cesto zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, no kľudne môžme aj na celú noc.
- Po odležaní cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske. Vyvaľkáme plát hrubý približne 7 mm a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky.
- Premiestnime na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme časť nastrúhaným syrom, časť sezamom, chia a ľanovými semienkami.
- Pečieme pri teplote 180-200 °C, približne 20 minút, kým nie sú na povrchu pekne zlaté a po okrajoch hnedšie