Tuniak na grile s tekvicovým hokkaido pyré
Jeden z tých jednoduchších, no o to výživnejších receptov. Ryby sa zaraďujú medzi najlepšie zdroje omega-3 mastných kyselín. Patria k najzdravšej forme tukov.
Ryby sú tiež výborným zdrojom bielkovín, nemali by preto chýbať v žiadnom jedálničku. Prílohou v tomto fit recepte je zdravá alternatíva pyré, pripravená z tekvice hokkaido, špenátu a tvarohu.
Takzvanou čerešničkou na torte sú zelené fazuľky obalené v prosciutte. Jedna porcia tohto jedla obsahuje 568 kcal, až 66 gramov bielkovín, 21 gramov sacharidov a 24 gramov tukov. Dobrú chuť!
Suroviny na prípravu (pre 2 osoby)
- 500 g filet z tuniaka
- dva strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie
- korenie na ryby
Pyré z tekvice hokkaido
- 300 g tekvica hokkaido
- 150 g odtučneného tvarohu (príp. bezlaktózový tvaroh)
- nasekané špenátové listy
- šťava z jednej limetky
- soľ a korenie
Príloha
- 200 g zelených fazuliek
- 60 g prosciutto crudo
Postup
- Začať treba prípravou tekvicového pyré. Z tekvice treba odrezať vrch, vydlabať semiačka, tekvicu ošúpať a nakrájať na väčšie kúsky. Tekvicu treba rozložiť na plech na pečenie a pečie sa asi 20 minút alebo kým je upečená.
- Upečenú tekvicu hokkaio stačí rozmixovať s tvarohom dohladka, pridať špenát, limetkovú šťavu, soľ a korenie.
- Rozmrazené tuniakové filety treba osoliť, okoreniť a posypať korením na ryby.
- Tuniaka treba ugrilovať na panvici s cesnakom a olivovým olejom.
- Fazuľky je potrebné najprv uvariť v pare, potom ich posoliť a okoreniť. Nakoniec ich treba obaliť v strede prosciuttom.
- Osmažiť na panvičke, kým sa prosciutto neuvarí.