Tuniak na grile s tekvicovým hokkaido pyré

Jeden z tých jednoduchších, no o to výživnejších receptov. Ryby sa zaraďujú medzi najlepšie zdroje omega-3 mastných kyselín. Patria k najzdravšej forme tukov.

Ryby sú tiež výborným zdrojom bielkovín, nemali by preto chýbať v žiadnom jedálničku. Prílohou v tomto fit recepte je zdravá alternatíva pyré, pripravená z tekvice hokkaido, špenátu a tvarohu.

Takzvanou čerešničkou na torte sú zelené fazuľky obalené v prosciutte. Jedna porcia tohto jedla obsahuje 568 kcal, až 66 gramov bielkovín, 21 gramov sacharidov a 24 gramov tukov. Dobrú chuť!

Suroviny na prípravu (pre 2 osoby)

  • 500 g filet z tuniaka
  • dva strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • korenie na ryby

Pyré z tekvice hokkaido

  • 300 g tekvica hokkaido
  • 150 g odtučneného tvarohu (príp. bezlaktózový tvaroh)
  • nasekané špenátové listy
  • šťava z jednej limetky
  • soľ a korenie

Príloha

  • 200 g zelených fazuliek
  • 60 g prosciutto crudo

Postup

  1. Začať treba prípravou tekvicového pyré. Z tekvice treba odrezať vrch, vydlabať semiačka, tekvicu ošúpať a nakrájať na väčšie kúsky. Tekvicu treba rozložiť na plech na pečenie a pečie sa asi 20 minút alebo kým je upečená.
  2. Upečenú tekvicu hokkaio stačí rozmixovať s tvarohom dohladka, pridať špenát, limetkovú šťavu, soľ a korenie.
  3. Rozmrazené tuniakové filety treba osoliť, okoreniť a posypať korením na ryby.
  4. Tuniaka treba ugrilovať na panvici s cesnakom a olivovým olejom.
  5. Fazuľky je potrebné najprv uvariť v pare, potom ich posoliť a okoreniť. Nakoniec ich treba obaliť v strede prosciuttom.
  6. Osmažiť na panvičke, kým sa prosciutto neuvarí.