Teriyaki losos s celozrnnými cestovinami

Losos je ryba, ktorá chutí dobre, aj keď ju len s jemnými koreninami opražíme na panvičke. Ak nám avšak takáto “obyčajná” verzia nestačí a zároveň obľubujeme ázijskú kuchyňu, tento recept na domácu Teriyaki marinádu nám padne vhod. K tejto Teriyaki-lososovej dvojkombinácii už stačí len pridať chutné cestoviny a zdravý fit obed je hotový. Dobrú chuť!
Merajme si náš diétny progres! Počas diagnostiky zistíme svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Naša premena začína už dnes!
Na jednu porciu potrebujeme
- 50 ml sójovej omáčky
- 10-15 g nasekaného zázvoru
- šťava z 1/2 citróna
- 1/2 veľkej chili papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- filet lososa
- 1 čl sezamových semienok
- 1 PL medu
- celozrnné cestoviny
Postup
- Marinádu pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, zázvoru, šťavy z citróna, chili a cesnaku.
- Lososa marinujeme približne 30 minút.
- Marinádu bez lososa následne prelejeme na panvicu, pridáme sezamové semienka a med.
- Chvíľku povaríme a pridáme kúsky lososa. Smažíme až kým losos nie je prepečený podľa preferencií.