Špargľové placky
Špargľové placky sú veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť. Sú vyrobené zo špargle, múky, vajec, nastrúhaného syra a ľahko osmažené na panvici s trochou oleja. Špargľové placky sú skvelým spôsobom, ako pridať do svojej stravy viac zdravých špargľových výrobkov.
Môžu sa tiež podávať s dipom alebo so zeleninou ako prílohou.
Ingrediencie:
100g špargle
10pl ovsených vločiek
5 vajíčok
2pl parmezánu
čierne korenie
Postup:
Špargľa by mala byť uvarená alebo upečená. Vajíčka sa v miske poriadne vymiešajú a pridá sa nadrobno nakrájaná špargľa.
Postupne sa pridávajú ovsené vločky a parmezán. Nakoniec sa prisype čierne korenie.
Cesto sa chvíľku nechá odstáť a pripraví sa grilovaná zelenina (šampiňóny, špargľa, paradajky len s čiernym korením na oleji)
Keď je zelenina hotová na čistej a dobre rozohriatej panvici sa tvoria placky.
Dobra chuť