Špargľové placky

Špargľové placky sú veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť. Sú vyrobené zo špargle, múky, vajec, nastrúhaného syra a ľahko osmažené na panvici s trochou oleja. Špargľové placky sú skvelým spôsobom, ako pridať do svojej stravy viac zdravých špargľových výrobkov.

Môžu sa tiež podávať s dipom alebo so zeleninou ako prílohou.

Ingrediencie: 

100g špargle

10pl ovsených vločiek

5 vajíčok

2pl parmezánu

čierne korenie

Postup: 

Špargľa by mala byť uvarená alebo upečená. Vajíčka sa v miske poriadne vymiešajú a pridá sa nadrobno nakrájaná špargľa.

Postupne sa pridávajú ovsené vločky a parmezán. Nakoniec sa prisype čierne korenie.

Cesto sa chvíľku nechá odstáť a pripraví sa grilovaná zelenina (šampiňóny, špargľa, paradajky len s čiernym korením na oleji)

Keď je zelenina hotová na čistej a dobre rozohriatej panvici sa tvoria placky.

Dobra chuť