Malinovo-maková Šmakoun torta s ryžovým proteínom

Táto torta síce okrem kakaového základu obsahuje aj tri na sebe navrstvené krémy. To však neznamená, že by nespĺňala tri základné požiadavky zdravej výživi: jednoduchosť prípravy, chuť a tú najdôležitejšiu – výživovú hodnotu.
Opäť stačí len kvalitný mixér, tortová forma, kvalitné ingrediencie a chutný dezert nabitý bielkovinami je na svete.
Suroviny na základ
- 250 g celozrnné kakaové keksy
- 150 ml mandľové mlieko
Na malinový krém treba
- 200 g šmakoun brusinka-goji
- 300 g maliny (mrazené/čerstvé)
- 3 PL med
- 50 ml mandľové mlieko (prípadne kokosové)
- 20 g ryžový proteín
- stévia na dosladenie
- želatína
Suroviny na makový krém
- 350 g odtučnený tvaroh
- 40 g mletý mak
- 2 PL med
- 30 ml mandľové mlieko (príp. kokosové)
- 20 g ryžový proteín
- stévia na dosladenie
Na avokádový krém treba
- 200 g avokádo
- 2 PL kakao
- 3 PL med
- stévia
Postup
- Keksíky treba podrviť v mixéri, zmiešať s mliekom a utľapkať na dno tortovej formy s priemerom 26 cm, v ktorej sa zmes upečie 10-15 minút pri 150°C.
- Pripraviť si treba malinový krém. Všetky ingrediencie stačí spolu rozmixovať dohladka, dosladiť stéviou a pridať potrebné množstvo želatíny na stuženie podľa návodu.
- Rovnakým spôsobom, teda vymixovaním všetkých ingrediencií, si treba pripraviť aj makový a avokádový krém, ktoré stačí navrstviť na seba.
- Hotovú tortu treba dať zachladiť.
Po vychladení už treba len ochutnať. Dobrú chuť!