Malinovo-maková Šmakoun torta s ryžovým proteínom

Táto torta síce okrem kakaového základu obsahuje aj tri na sebe navrstvené krémy. To však neznamená, že by nespĺňala tri základné požiadavky zdravej výživi: jednoduchosť prípravy, chuť a tú najdôležitejšiu – výživovú hodnotu.

Opäť stačí len kvalitný mixér, tortová forma, kvalitné ingrediencie a chutný dezert nabitý bielkovinami je na svete.

Suroviny na základ

  • 250 g celozrnné kakaové keksy
  • 150 ml mandľové mlieko

Na malinový krém treba

  • 200 g šmakoun brusinka-goji
  • 300 g maliny (mrazené/čerstvé)
  • 3 PL med
  • 50 ml mandľové mlieko (prípadne kokosové)
  • 20 g ryžový proteín
  • stévia na dosladenie
  • želatína

Suroviny na makový krém

  • 350 g odtučnený tvaroh
  • 40 g mletý mak
  • 2 PL med
  • 30 ml mandľové mlieko (príp. kokosové)
  • 20 g ryžový proteín
  • stévia na dosladenie

Na avokádový krém treba

  • 200 g avokádo
  • 2 PL kakao
  • 3 PL med
  • stévia

Postup

  1. Keksíky treba podrviť v mixéri, zmiešať s mliekom a utľapkať na dno tortovej formy s priemerom 26 cm, v ktorej sa zmes upečie 10-15 minút pri 150°C.
  2. Pripraviť si treba malinový krém. Všetky ingrediencie stačí spolu rozmixovať dohladka, dosladiť stéviou a pridať potrebné množstvo želatíny na stuženie podľa návodu.
  3. Rovnakým spôsobom, teda vymixovaním všetkých ingrediencií, si treba pripraviť aj makový a avokádový krém, ktoré stačí navrstviť na seba.
  4. Hotovú tortu treba dať zachladiť.

Po vychladení už treba len ochutnať. Dobrú chuť!