Pudingová čoko-kokos fit torta

Do Štedrého dňa ostáva presne týždeň, takže pokiaľ stále nie je rozhodnuté, čo sa napečie na vianočný stôl, je tu ďalšia inšpirácia.

Torta je opäť bezlepková a trochu laktózy je len v horkej čokoláde. Všetky suroviny sú bez zbytočných farbív a sladidiel a dochutená je len prírodným erytritolom alebo agáve sirupom. Dobrú kokosovo-kakaovú chuť!

Ingrediencie:

Korpus

  • 200 g kokosu
  • 5 vajec
  • 4 PL kokosový olej
  • 4 PL kokosová múka
  • Štipka sódy bikarbóny
  • Erytritol alebo agáve sirup
  • 2 ks banán
  • 2 PL kakao raw

Plnka

  • 1 ks biovegan čokoládový puding
  • 100 g horká čokoláda
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 200 ml kokosová smotana
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • Erytritol alebo agáve sirup
  • 150 ml agaru

Postup: 

Pri korpuse sa všetky ingrediencie vymiešajú do hladkého krému a pečie sa vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.

Čo sa týka plnky, tak sa najprv v horúcom kúpeli rozpustí čokoláda. Z kokosového mlieka a čokoládového pudingu sa uvarí hustejší puding. Do pudingu sa pridá rozpustená čokoláda, sladidlo, kokos, smotana a 150 ml vlažného agaru. Zmes sa vymieša ponorným mixérom do hladkého krému. Ten sa následne naleje na vychladený korpus, posype strúhaným kokosom a dá zachladiť na par hodín do chladničky. Dobrú chuť!

Tip: Vyskúšať sa oplatí tiež túto lahodnú mrkvovú tortu s kokosovým cukrom.