Nepečená torta z bielej čokolády!

Základ:

300 g sušienky (celiatici bezlepkové) 125 g  maslo

1 bal.  mliečna čokoláda

Plnka:

3 bal. biela čokoláda 600 ml smotana na šľahanie 2 lyžice práškový cukor 2 lyžice prášková želatína

čokoláda na ozdobu

instructions-5303903Postup:

1.

V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu – použijeme mikrovlnku alebo hmotu rozpustíme na miernom ohni.

2.

Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované alebo popučené sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.

3.

Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (riadie sa pokynmi na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme stranou, aby napučala.

4.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v príprave.

5.

Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.

6.

Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládvoú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

7.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zapojíme vlastnú fantáziu – poukladáme ovocie, cukríky, čokoládovú ryžu alebo farebné marcipánové ozdoby.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/