Mini tartaletky s mascarpone krémom

V tomto článku si predstavíme recept na mini tartaletky s mascarpone krémom. Ide o chutnú verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si túto pochúťku nepripraviť ešte dnes a neosladiť si tak deň?
V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Ak by chcel niekto skúsiť inú sladkú pochúťku, dobrou voľbou je chutná maková torta s višňami.
Na tartaletky budeme potrebovať:
Cesto:
- 250 g špaldovej hladkej múky
- 100 g masla
- 1 vajíčko
- 1 žĺtok
- kokos
- štipku soli
Krém:
- 50 g masla
- 250 g mascarpone
- 250 g smotanového syra
- kokos podľa chuti
Postup:
Všetky potrebné suroviny zmiešame a spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút chladnúť. Schladené cesto prstami vtláčame do pripravených formičiek na tartaletky.
Cesto vo formičkách by nemalo byť príliš tenké, aby neboli tartaletky po upečení krehké, a ani veľmi hrubé. Najlepšie je zvoliť zlatú strdnú cestu. Pečieme 10 minút na 170 °C.
Na krém najprv vymiešame maslo s kokosom na nadýchanú penu. Do vyšľahaného masla primiešame mascarpone a smotanový syr. Všetky suroviny ešte raz poriadne premiešame a plníme vychladnuté upečené košíčky. Nakoniec už len tartaletky ozdobíme obľúbeným ovocím a podávame. Je možné použiť hrozno, lesné čučoriedky alebo ganáž z horkej čokolády.
Dobrú chuť!