Mini tartaletky s mascarpone krémom

mini-tartaletky

V tomto článku si predstavíme recept na mini tartaletky s mascarpone krémom. Ide o chutnú verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si túto pochúťku nepripraviť ešte dnes a neosladiť si tak deň?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Ak by chcel niekto skúsiť inú sladkú pochúťku, dobrou voľbou je chutná maková torta s višňami.

Na tartaletky budeme potrebovať:

Cesto: 

  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • kokos
  • štipku soli

Krém:

  • 50 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smotanového syra
  • kokos podľa chuti

Postup: 

Všetky potrebné suroviny zmiešame a spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút chladnúť. Schladené cesto prstami vtláčame do pripravených formičiek na tartaletky.

Cesto vo formičkách by nemalo byť príliš tenké, aby neboli tartaletky po upečení krehké, a ani veľmi hrubé. Najlepšie je zvoliť zlatú strdnú cestu. Pečieme 10 minút na 170 °C.

Na krém najprv vymiešame maslo s kokosom na nadýchanú penu. Do vyšľahaného masla primiešame mascarpone a smotanový syr. Všetky suroviny ešte raz poriadne premiešame a plníme vychladnuté upečené košíčky. Nakoniec už len tartaletky ozdobíme obľúbeným ovocím a podávame. Je možné použiť hrozno, lesné čučoriedky alebo ganáž z horkej čokolády.

Dobrú chuť!