Maková torta s višňami

makova-torta

V tomto článku si predstavíme recept na makovú tortu s višňami. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si už dnes neosladiť svoj deň?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Ak by chcel niekto trošku zaexperimentovať, veľmi chutnou sladkou pochúťkou je aj tento kokosový cheesecake.

Na prípravu makovej torty s višňami budeme potrebovať: 

Cesto: 

  • 300 g maku
  • 50 g masla
  • 4 vajcia
  • 4 pl kokosového cukru
  • 150 g smotany 14 %
  • 1 a 1/2 kypriaceho prášku

Vrch torty:

  • 180 g mascarpone
  • 2 pl smotany 14 %
  • 1čl vanilkového cukru

Plnka: 

  • višňový komót
  • džem /podľa chuti/
  • čokoládu /podľa chuti/

Postup:

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšlaháme sneh a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom. K vymyešaným žĺtkam pridáme roztopené maslo, smotanu a postupne pridádame mak s kypriacim práškom. Všetko poriadne mixujeme. Na záver jemne vpracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme na 180° cca 20 minút, treba si však cesto sledovať.

Necháme tortu vychladnúť a následne ju rozrežeme na polovicu. Spodok potrieme džemom a pomixovaným višňovým kompótom zbaveného vody. Zakryjeme druhou polovičkou.

Pomiešame mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou potrieme vrch torty, nastrúhame čokoládu a posypeme trochou maku.

Dobrú chuť!