Jesenná cviklovo-jablková nátierka
![Jesenna-cviklovo-jablkova-natierka](https://www.vmagazin.sk/wp-content/uploads/2022/05/Jesenna-cviklovo-jablkova-natierka-1024x683.jpg)
Sú dni, kedy má človek ráno chuť na sladké, inokedy má zas chuť na slané. Táto zdravá nátierka je tu pre tie dni, kedy sa človek nevie rozhodnúť! Sladko-slaná kombinácia varenej cvikly, jabĺk, soli a korenín je spolu so zdravým chlebíkom ideálnou voľbou na jesenné rána. Tak prečo si ju nepripraviť ešte dnes?
Jesenná cviklovo-jablková nátierka je jednoduchá na prípravu. Zvládne ju pripraviť aj ten, ktorý nemá s varením veľké skúsenosti. Po raňajkách si možno dať tento chutný kakaovo-kokosový mini-koláčik s tvarohovou plnkou. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na prípravu cviklovo-jablkovej nátierky potrebujeme:
- 500 g cvikly
- 300 g jabĺk
- šťava z 1 citróna
- morská soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 – 2 PL olivového oleja
- kôpor na ozdobenie a dochutenie
Uvedené suroviny spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Postup
Cviklu umyjeme a varíme v šupke do zmäknutia. Šupka sa lepšie odstráni z uvarenej cvikly ako zo surovej. Cviklu necháme vychladnúť a s jablkom nastrúhame na jemnom strúhadle alebo použijeme kuchynský robot.
Zmixujeme, prípadne ručne premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a olivový olej. Ozdobíme nasekaným kôprom.