Jesenná cviklovo-jablková nátierka

Jesenna-cviklovo-jablkova-natierka

Sú dni, kedy má človek ráno chuť na sladké, inokedy má zas chuť na slané. Táto zdravá nátierka je tu pre tie dni, kedy sa človek nevie rozhodnúť! Sladko-slaná kombinácia varenej cvikly, jabĺk, soli a korenín je spolu so zdravým chlebíkom ideálnou voľbou na jesenné rána. Tak prečo si ju nepripraviť ešte dnes?

Jesenná cviklovo-jablková nátierka je jednoduchá na prípravu. Zvládne ju pripraviť aj ten, ktorý nemá s varením veľké skúsenosti. Po raňajkách si možno dať tento chutný kakaovo-kokosový mini-koláčik s tvarohovou plnkou. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na prípravu cviklovo-jablkovej nátierky potrebujeme:

  • 500 g cvikly
  • 300 g jabĺk
  • šťava z 1 citróna
  • morská soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 – 2 PL olivového oleja
  • kôpor na ozdobenie a dochutenie

Uvedené suroviny spracujeme podľa dole uvedeného postupu.

Postup

Cviklu umyjeme a varíme v šupke do zmäknutia. Šupka sa lepšie odstráni z uvarenej cvikly ako zo surovej. Cviklu necháme vychladnúť a s jablkom nastrúhame na jemnom strúhadle alebo použijeme kuchynský robot.

Zmixujeme, prípadne ručne premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a olivový olej. Ozdobíme nasekaným kôprom.