Beluga panvička

Kto by nemiloval jedlá z jednej panvice. Predpripravenú prílohu ako pohánka, šošovica či quinoa stačí len vybrať z chladničky, dokrájať zeleninu, ochutiť a teplé domáce jedlo je hotové do pár minút!

Táto panvička je šťavnatá a lahodná najmä vďaka paradajkám, ktoré pri tepelnej úprave pustia šťavu a spolu s mediteránskymi koreninami, ako oregano a bazalka vytvoria jeden nádherne voňavý mix. Vďaka beluga šošovici tento recept kvalitne zasýti, no nezaťaží tráviaci systém.

Ingrediencie: 

  • 3/4 šálky uvarenej beluga šošovice
  • 100 g šampiňóny
  • 220 g cherry paradajky
  • 80 g tuniak z konzervy
  • 1 hrsť čerstvý koriander
  • Korenie – oregano a bazalka (podľa chuti)
  • Himalájska soľ
  • Ghee maslo
  • Rímsky šalát na doplnenie

Postup:

Na panvici sa najprv na vyššom plameni opražia nakrájané šampiňóny na ghee masle, približne 1-2 minúty. Potom sa zníži plameň na stredný a pridajú sa nakrájané cherry paradajky. Všetko sa podusí do mäkka a pridá sa beluga šošovica, soľ a korenie. Nakoniec sa ešte primiešajú kúsky tuniaka a hrsť čerstvého koriandra. Zmes vystačí na 4 rolky v rímskom šaláte. Dobrú chuť!

Tip: Ďalších 10 výborných receptov na zravý a ľahký obed.