Beluga panvička
Kto by nemiloval jedlá z jednej panvice. Predpripravenú prílohu ako pohánka, šošovica či quinoa stačí len vybrať z chladničky, dokrájať zeleninu, ochutiť a teplé domáce jedlo je hotové do pár minút!
Táto panvička je šťavnatá a lahodná najmä vďaka paradajkám, ktoré pri tepelnej úprave pustia šťavu a spolu s mediteránskymi koreninami, ako oregano a bazalka vytvoria jeden nádherne voňavý mix. Vďaka beluga šošovici tento recept kvalitne zasýti, no nezaťaží tráviaci systém.
Ingrediencie:
- 3/4 šálky uvarenej beluga šošovice
- 100 g šampiňóny
- 220 g cherry paradajky
- 80 g tuniak z konzervy
- 1 hrsť čerstvý koriander
- Korenie – oregano a bazalka (podľa chuti)
- Himalájska soľ
- Ghee maslo
- Rímsky šalát na doplnenie
Postup:
Na panvici sa najprv na vyššom plameni opražia nakrájané šampiňóny na ghee masle, približne 1-2 minúty. Potom sa zníži plameň na stredný a pridajú sa nakrájané cherry paradajky. Všetko sa podusí do mäkka a pridá sa beluga šošovica, soľ a korenie. Nakoniec sa ešte primiešajú kúsky tuniaka a hrsť čerstvého koriandra. Zmes vystačí na 4 rolky v rímskom šaláte. Dobrú chuť!
Tip: Ďalších 10 výborných receptov na zravý a ľahký obed.