Acai flapjack

Acai je druh bobúľ pochádzajúci zo Strednej a Južnej Ameriky, ktoré sú plné antioxidantov, vlákniny a zdravých tukov. Má sladkú, mierne trpkú chuť, ktorá sa často prirovnáva k zmesi bobuľovín a čokolády.

Acai sa často používa do smoothies alebo džúsov. Dnes sa však toto ovocie plné vitamínov použije na prípravu flapjack.

Ingrediencie: 

  • 3 poháre ovsených vločiek
  • 500 g acai
  • 2 pl arašidového masla
  • 1 pl avokádového oleja
  • 6 pl kokosu
  • 2 čl baobabu

Postup: 

Acai sa najprv umyje, očistí a vidličkou sa roztlačí na pyré. Do misky s acai sa pridá arašidové maslo, kokos, avokádový olej, baobab a zmes sa poriadne premieša. V druhej miske sú prichystané ovsené vločky, ku ktorým sa postupne pridáva acai zmes. Ešte raz sa všetko poriadne premieša a pečie sa na 180 °C približne 35 minút. Dobrú chuť!