Acai flapjack
Acai je druh bobúľ pochádzajúci zo Strednej a Južnej Ameriky, ktoré sú plné antioxidantov, vlákniny a zdravých tukov. Má sladkú, mierne trpkú chuť, ktorá sa často prirovnáva k zmesi bobuľovín a čokolády.
Acai sa často používa do smoothies alebo džúsov. Dnes sa však toto ovocie plné vitamínov použije na prípravu flapjack.
Ingrediencie:
- 3 poháre ovsených vločiek
- 500 g acai
- 2 pl arašidového masla
- 1 pl avokádového oleja
- 6 pl kokosu
- 2 čl baobabu
Postup:
Acai sa najprv umyje, očistí a vidličkou sa roztlačí na pyré. Do misky s acai sa pridá arašidové maslo, kokos, avokádový olej, baobab a zmes sa poriadne premieša. V druhej miske sú prichystané ovsené vločky, ku ktorým sa postupne pridáva acai zmes. Ešte raz sa všetko poriadne premieša a pečie sa na 180 °C približne 35 minút. Dobrú chuť!