Gaštanový koláč s vlašskými orechmi

Gaštanové pyré môže svojou chuťou obohatiť rôzne smoothies, ovsené kaše, lievance alebo iné dezerty. Dnes je tu recept na chutný gaštanový koláč s vlašskými orechmi s jednoduchou prípravou.
Okrem lahodnej chuť majú gaštany aj vysoký obsah sacharidov a sú dobrým zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B a minerálov, ako je draslík, horčík a fosfor.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 1 gaštanové pyré
- 3 hrste vlašských orechov
- 1 šálka špaldovej hladkej múky
- 2 kypriaci prášok
- Sladidlo podľa chuti
Na krém:
- 1 smotanu na šľahanie
- 1 skyr
- 1/2 kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
Postup:
Žĺtka sa vymiešajú s gaštanovým pyré a nasekanými vlašskými orechmi. Z bielkov sa vyšľahá sneh. Do žĺtkovej zmesi sa postupne pridáva špaldová múka a kypriaci prášok. Následne sa pomaly do cesta zapracuje vyšľahaný sneh z bielkov. Pečie sa na 180 °C približne 30 minút.
Ďalej sa pripraví krém. Smotana na šľahanie sa vyšľahá metličkovým mixérom a postupne sa pridáva skyr so smotanou. Na upečený koláč sa pridá marhuľový džem a následne ešte pripravený krém. Dobrú chuť!