Cviklové placky
            
Snáď každý aspoň raz v živote ochutnal tradičné zmeniakové placky. Ide o jedlo, ktoré je súčasťou slovenskej kuchyne už dlhé roky.
Aj pri tradičných receptoch sa však dá improvizovať a jedlu tak dodať úplne novú chuť. Dnes sa základná ingrediencia, teda zemiaky, nahradí cviklou a výslednú chuť doplní aj výber korenín.
Ingrediencie:
- 2 cvikle
 - 2 mrkvy
 - pór
 - 1/2 cukety
 - 4 vajcia
 - 1/2 cottage cheese
 - čerstvú bazalku
 - čierne korenie
 - štipku morskej soli
 
Postup:
Najprv sa do misky nastrúha červená repa, mrkva a cukina. Potom sa pridá na drobno nakrájaná čerstvá bazalka a pór. Postupne sa vmiešavajú vajcia, cottage cheese, korenie a soľ. Cesto sa nechá chvíľku odstáť a postupne sa môžu začať tvoriť placky na panvici na olivovom alebo avokádovom oleji. Dobrú chuť!