Túto hriešne dobrú krémovú tortičku si zamiluje naozaj každý!

Krémovú tortu, vhodnú na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškové čokolády. Mňamka, ktorú si jednoducho zamilujete. Tu je recept: 

SUROVINY

Cesto:

– 130 g másla

– 300 g práškového cukru

– 3 ks vajec

– 120 ml mlieka

– 2 lyžica bieleho jogurtu

– 50 g kakaa

– 1/2 bal.prášku do pečiva

– 140 g polohrubej múky

– 1 bal.pudingu s príchuťou lieskových orieškov

Mascarpone krém:

– 500 g mascarpone – 200 ml smotany na šľahanie – 1 bal.ztužovač Smetafix

– 50 g práškového cukru

Čoko-orieškový krém:

– 200 ml smotany na šľahanie – 80 g čokolády s príchuťou lieskových orieškov

– 100 g horkej čokolády

Na ozdobenie:

– 200 ml smotany na šľahanie
– nutella podľa potreby alebo oriešková čokoláda

Ešte budeme potrebovať:
cca 100 mlmléka

POSTUP

cesto: Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti. V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajcia a dobre premiešame.

Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka.

Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.

Mascarpone krém:
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho.

Čoko-orieškový krém: Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného kastrólika, pridáme obe nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

Prvá časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom.

Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo roztavenou orieškovú čokoládou.

Tip: Ak ste fanúšikom krémových zákuskov, určite vyskúšajte recept na tento koláč so šľahačkou a kokosom.