Pripravte si chutné kura

Pripravili sme si pre Vás recept na chutné a šťavnaté kura.

  • 8 ks ( polovíc ) pŕs bez kostí a bez kože
  • 4 lyžice ( 34 g ) múky
  • 360 ml čerstvého pomarančového džúsu
  • 60 ml bieleho vína
  • 60 ml octu
  • 1/2 šálky (120 ml ) nasekanej šalotky
  • 2 lyžice ( 30 g ) hnedého cukru
  • 2 lyžice ( 30 ml ) olivového oleja
  • 2 lyžice ( 24 g ) masla bez obsahu soli, nakrájaného na malé kúsky
  • 3 lyžice ( 63 g ) medu
  • 8 plátkov pomaranča a 8 lyžíc ( 62 g ) neslaných pistácií na ozdobenie
  • soľ a korenie na dochutenie
  • voskový papier
  • Pripravte kuracie prsia, naklepte ich. Zmiešajte soľ, korenie, múku a kuracie prsia touto zmesou poprášte.
  • Na panvici priveďte do varu pomarančový džús, biele víno, ocot, šalotku a hnedý cukor. Zľahka varte, až sa objem zmesi zredukuje na cca 1 šálku. Udržujte to teplé.
  • Rozpáľte olivový olej na väčšej panvici na strednej teplote. Osmažte postupne všetky kúsky kuracích pŕs, štyri minúty na každej strane. Potom ich vezmite, uložte do nádoby z varného skla a dajte na stranu.
  • Vezmite omáčku z variča a našlahajte do nej kúsky masla. Zalejte ňou kuracie prsia a dajte piecť do trúby pri teplote 121 °C.
  • Pred servírovaním ohrejte kuracie prsia v trúbe pri 163 °C a stále ich polievajte omáčkou.
  • Rozohrejte med s dvomi lyžicami ( 30 ml ) pomarančového džúsu. Posypte každý kúsok jednou lyžicou ( 8 g ) pistáciami. Môže použiť plátky pomaranča ako ozdobu.

Takto pripravíte osem porcií pokrmu.

Jedna dávka obsahuje

  • 334 kcal
  • 22 g sacharidov
  • 30 g proteínov
  • 13 g tuku
  • 2 g vlákniny