Orieškové lievance s čokoládou

orieskove-lievance

Lievanec je kysnutý druh múčnika, podobný palacinke, ktorý je populárny najmä v Česku, ale aj na Slovensku. Má podobu tenkej placky. Konzumuje sa zvyčajne plnený, najčastejšie na sladko. Existuje mnoho receptov na prípravu lievancov.

Lievance sú dokonalým riešením sladkých raňajok a potešia nie len deti, ale aj dospelých. Veľmi obľúbené sú napríklad makovo-jablkové lievance. Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť orieškové lievance s čokoládou?

Ingrediencie

Na prípravu lievancov budeme potrebovať: 

  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajíčka
  • 1 čl chia semienok
  • lieskovce
  • 20 g horkej čokolády
  • 100 g ovsených vločiek
  • 1/2 banánu
  • 1 pl mandľového masla

Uvedené suroviny spracujeme podľa dole uvedeného postupu.

Postup

Smotanu si vymiešame s vajíčkami a 1/2 popučeného banánu. Postupne pridávame chia semienka, nasekané lieskovce, čokoládu a ovsené vločky. Na záver pridáme mandľové maslo a poriadne premiešame. Z vytvorenej hmoty tvoríme na rozpálenej panvici lievance. Podávame s malinami.

Dobrú chuť!