Mrkvový koláč s mandľami a mascarpone

Mrkvovy kolac s mandlami a mascarpone

Mrkvový koláč s mandľami a mascarpone je vynikajúcou pochúťkou pre malých aj veľkých. Je vhodný ako nedeľný zákusok, prípadne ako dobrota pri očakávaní návštevy, ktorej záleží na zdravom stravovaní. Ide o skutočne chutný avšak hlavne zdravý zákusok vhodný pre každého.

Ak má niekto alergiu na mandle, je možné ich vynechať a tento koláč bude aj napriek tomu veľmi chutný.

Ingrediencie: 

Na tortu: 

  • 1 pohár špaldovej hladkej múky
  • 3 pl kokosového/trstinového cukru/iné sladidlo
  • 1 dcl repkového oleja
  • 5 veľkých mrkiev
  • 3 jabĺčka
  • 2 vajíčka
  • 100 g posekaných mandlí
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • škorica – podľa chuti

Na krém: 

  • kyslá smotana
  • Mascarpone
  • 1 vanilkový cukor

Postup: 

Vajíčka so sladidlom sa vymiešajú do peny. Postupne sa pridá olej, múka, ostatné potrebné ingrediencie a nakoniec sa zapracuje mrkva s jabĺčkami. Pečie sa v klasickej tortovej forme na 180 °C cca 35-40 minút.

Medzičasom sa pripravuje krém a to veľmi jednoducho. Smotana sa zmieša s vanilkovým cukrom a postupne sa pridáva aj mascarpone. Vzniknutá zmes sa niekoľko minút mieša metličkovým mixérom.

Hotový, vychladnutý koláčik sa potiera krémom a ozdobuje orieškami.

Dobrú chuť