Keď som rodine prvý krát pripravila tieto skvelé karbonátky, len tak sa po nich zaprášilo. Odvtedy ich musím robiť aspoň raz do týždňa.

karbanatky

V dnešnom článku vám prinášame recept na skvelé karbonátky. Moja rodina si ich úplne zamilovala! Keď ich ochutnáte, stane sa tento recept vašim obľúbeným jedlo.

Tieto šťavnaté fašírky nasýtia celú Vašu rodinu! Uvidíte, že keď ich pripravíte, nebude to posledný krát.

Čo na to potrebujete?

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 cibule
  • 3 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml mlieka
  • Polovicu zväzku petržlenu
  • 1/2 chleba
  • 1 ČL soli
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • Kôpor podľa chuti

Postup

  1. Chlieb si nakrájajte na menšie kúsky a namočte ich do mlieka.
  2. Do mixéra vložte cibuľu, cesnak, namočený chlieb a soľ. Všetko vymixujte do hladkej konzistencie.
  3. Paradajky si sparte, odstráňte z nich šupu a pridajte k ním nasekané bylinky. Nechajte ich chvíľu postáť a potom rozmixujte.
  4. Chlebovú zmes a paradajky s bylinkami zmiešajte s mletým mäsom. Vytvorte si fašírky, a položte ich na vymastený plech. Pečte pri 220 stupňoch po dobu 30 minút.

Podávajte ich so zapekanou cuketou alebo zemiakovým pyré. Potešte vašu rodinu a zdieľajte tento recept aj s vašimi priateľmi.