Šťavnatý cuketový koláč s marhuľami

Stavnaty-cuketovy-kolac-s-marhulami

V tomto článku sa nachádza jednoduchý fit marhuľový koláč, ktorého základ tvorí cuketa a bezlepková kokosovo-pohánková múka. No a keďže je tiež bezlaktózový, je to diétny koláč vhodný takmer pre všetkých. Tak prečo ho neskúsiť ešte dnes?

Tento šťavnatý cekutový koláč je výbornou pochúťkou pre deti i dopselých. Určite ho ocení aj každá návšteva. Pre ľudí s celiakiou je vhodná aj jablkovo-škoricová fit bábovka. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na korpus potrebujeme:

  • 1 ks cuketa
  • 400 ml mandľové mlieko
  • 4 PL kokosová múka
  • 6 PL pohánkové vločky
  • 5 ks vajcia
  • stévia alebo kokosový cukor
  • vanilkový struk
  • 1/2 čl sóda bikarbóna
  • 1 čl citrónová šťava
  • marhule

Na polevu potrebujeme:

  • 80 % horká čokoláda
  • 2 PL kokosový olej

Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.

Postup

Všetky ingrediencie okrem vločiek a marhúľ rozmixujeme. Do zmesi primiešame pohánkové vločky, vylejeme do vymastenej tortovej formy, ozdobíme prekrojenými marhuľami.

Pečieme v predhriatej rúre cca 60 min na 180 °C. Čokoládu roztopíme na kokosovom oleji a pokvapkáme ňou vychladený koláč.